POSLOVATI U NOVONORMALNOM - razgovor sa Igorom Šanti

Firma je osnovana 2008 godine sa željom da postanemo specijalizirani dobavljač ugostiteljske opreme i aparata za ugostiteljstvo, u samom startu poslovanja smo se orijentirali samo na stakleni asortiman te smo postupno uvodili i ostale potrepštine za ugostiteljske objekte kao sto su sredstva za pranje i čišćenje ugostiteljskih objekata.

Kako ste došli na ideju za otvaranje tog posla.

Dugi niz godina provedenih u trgovačkom zvanju, zamijetio sam da je to asortiman koji se teško nabavlja i da ugostitelji muku muče kako nabaviti sve što im je potrebno na jednom mjestu, tako sam u početku radio samo kroz malotrgovački obrt da bi kroz određeno vrijeme pokrenuo i veletrgovačko skladište ugostiteljskog sitnog asortimana.

Opširnije...

POSLOVATI U NOVONORMALNOM - G-Trans, povremeni putnički prevoznik

G-Trans je autoprijevoznička tvrtka koja se prije svega bavi povremenim putničkim prijevozom u zemlji i inozemstvu. Za potrebe prijevoza koristimo tri mini busa i dva autobusa od 52 sjedeća mjesta

.

Otkud ideja za tom vrstom posla

Nakon godina rada u dvije velike firme za putnički prevoz odlučujem se uću u poduzetničke vode a na nagovor obitelji krećemo u to sa manjim vozilima za putnički prijevoz.

Opširnije...

POSLOVATI U NOVONORMALNOM - razgovor sa Ljiljanom Šoch

Ljiljana Šoch je poduzetnica  punih 18 godina. Svoj poduzetnički put započela je otvaranjem salona vjenčanica Exclusive, a nakon par godina, kako su ona i suprug kupili kuću sa ugostiteljskim prostorom širi poslovanje i na ugostiteljstvo i otvaranjem caffe bara Carpe Diem.

Kako bi „podigla „ugostiteljski posao, započinje sa organizacijom raznih događanja u caffe baru, prvi u gradu organiziraju Stand up komedije, razne koncerte, predstavljanja knjiga, okupljanja i druženja poslovnih žena i dr..

U međuvremenu se školuje za event managera, jer joj se svidjela organizacija događaja, ali kako voli i modu i sve što je lijepo, a bavi se vjenčanjima, 2015. organiziram 1. sajam vjenčanja, koji je sada jedna prekrasna velika manifestacija i prošle godine je trebao biti peti po redu, no zbog pandemije nije održan, ali kako kaže bit će ove godine.

U međuvremenu svoje dvije djelatnosti spaja u treću i nastaje Exclusive events, obrt za usluge.

Opširnije...

POSLOVATI U NOVONORMALNOM - OPG u pandemijsko vrijeme

Prošla godina je unijela mnoge promjene u svakodnevni način naših života. Trebalo je uložiti mnogo truda kako bismo se prilagodili novim okolnostima koje je sa sobom donijela pandemija Corona virusa. Pored najtežeg, udara na zdravlje, donijela je udar i na financijsku stabilnost i sigurnost mnogih obitelji. Ipak, najviše je utjecala na poljoprivrednike, poduzetnike i sve one koji rade u privatnom sektoru.

U OPG „Zidarić“ poljoprivredom se bave već petnaest godina. U plastenicima najčešće uzgajaju sezonsko povrće: salatu, krumpir, špinat, krastavce, rajčicu, domaću papriku, i od toga žive.

Opširnije...

POSLOVATI U NOVONORMALNOM - razgovor sa Antunom Grgić

Imao je vlastite poljo-apoteke, radio kao zastunik tvrtki koje proizvode zaštitna sredstva potrebna u poljoprivrednoj proizvodnji i u konačnici se ipak odlučio na kruh sa sedam ili osam kora-poljoprivrednu proizvodnju i otvaranje vlastitoga Obiteljskoga poljoprivrednoga gospodarstva

Naš sugovornik je Antun Grgić iz Brđana, mlad, obrazovan čovjek, koji je odlučio ostati na selu, a poslije sudjelovanja u Domovinskome ratu, svoj doprinos razvoju Domovine daje proizvodnjom i ulaganjem u plodnu slavonsku zemlju.

Opširnije...

POSLOVATI U NOVONORMALNOM - intervju Vanja Franić

Intervju sa Vanjom Franić, konzultanticom iz područja EU fondova i ostalih izvora financiranja

 

Predstavite svoje poslovanje

-Konzultantskim poslom bavim se od 2015. godine. Pružam slijedeće konzultantske usluge: priprema projektne dokumentacije i savjetovanja iz područja natječaja EU, pripremu poslovnih planova i investicijskih studija za potrebe natječaja, ali i pribavljanja drugih izvora financiranja (krediti, …). Osim same dokumentacije važan dio moga posla je komunikacija sa državnim institucijama, analiza pravila i zakona i predstavljanje svih tih informacija na razumljiv način klijentima kojima se doista često teško snaći u šumi propisa i zakona. Klijenti s kojima radim su mikro i mali poduzetnici, poljoprivrednici koji razvijaju svoje poslovanje i potrebni su im izvori financiranja.

Opširnije...