VAŽNO! Preporuke HZJZ koje se počinju primjenjivati od 27. travnja 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke koje će se s ciljem popuštanja mjera svakornevnog poslovanja i društvene interakcije početi primjenjivati od ponedjeljka 27. travnja 2020. Preporuke se mogu poslovanja i društvene interakcije početi primjenjivati od ponedjeljka 27. travnja 2020. Preporuke se mogu pročitati na priloženim poveznicama:

Opširnije: VAŽNO!...

Priopćenje Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije 25. travnja 2020. - deveti i uzastopni dan BEZ NOVOOBOLJELIH

Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba na  koronavirus (COVID-19.) Svi do sada pristigli nalazi testiranja su NEGATIVNI. Tako je današnji dan ujedno i 9 uzastopni dan bez novih slučaja oboljenja od COVID-19.

U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba.

Opširnije: ...

Prijedlog Županijskog stožera civilne zaštite za ukidanje propusnica na području županije

Odlukom nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se otvara mogućnost da na prijedlog županijskih stožera CZ.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, prije stavljanja izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta stalnog prebivališta, MOŽE ukinuti mjeru iz stavka 1. točke spomenute Odluke za područje pojedine županije ili dijela županije.

Opširnije: ...

Na sutrašnjoj sjednici Stožera Civilne zaštite BPŽ rasprava o mogućnosti proglašenja županije jedinstvenim epidemiološkim područjem

Sukladno pristigloj Odluci nacionalnog stožera civilne zaštite otvara se mogućnost da na prijedlog županijskih stožera CZ.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, prije stavljanja izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta stalnog prebivališta, MOŽE ukinuti mjeru iz stavka 1. točke spomenute Odluke za područje pojedine županije ili dijela županije, u kojem slučaju na tom području za kretanje NEĆE BITI potrebna e-propusnica.

Opširnije: Na...

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE BPŽ (18.04.2020.) -svi nalazi negativni

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije svi pristigli nalazi osoba testiranih na novi koronavirus COVID-19 bili su NEGATIVNI. 

Također, bilježimo i 2 nove osobe koje su ozdravile budući su im dva uzastopna nalaza bila negativna. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba.

Opširnije: ...