|
| Autor/ica |
Poruka |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: pon svi 24, 2010 20:44 |
|
|
|
|
|
RUKE
Traže se između dalekih obrisa neba Dodiruju se u pogledu zakašnjelih kiša Ljube se molitvom neizgovorenih riječi U poljupcu tišine zadrhte na vjetru Dremljive u listanju jurećih sati lome se
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: sri lip 02, 2010 22:00 |
|
|
|
|
|
VJETAR
Ostavio vjetar snove na jastuku zvijezda da zrcale se sa nebeskih visina Poharao tragove razigranih osmjeha na usnama jutra Pobrkao sjaj rose na laticama trava Letećim koracima sjurio se niz dubine srca
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: sri lip 09, 2010 19:57 |
|
|
|
|
|
MOSTOVI DUGE
Vrte se u krug koraci mraka Nedolazak mirnih nada zaustavio let znatiželjnih misli Ljubav je zatvorena u čahuru leptira Nezaključane riječi romore u poljupcima kiša Čekali su mjesečevu sjenu ispod plašta neba Spustili trepavice ispod mostova duge Zatvorili srca na trnovitim oranicama nedozrelih čežnji
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: sri lip 16, 2010 20:45 |
|
|
|
|
|
ISTKANA NADA
Putovat ću noćas pogledom sve do zvijezda Nasitit ću se njihove zanosne ljepote Sakrit ću noćas sve uzavrele misli Neka tišina korača između mene i neba A kad poželim da mi san siđe na trepavice spustit ću zvijezdu da zrcali se rijekom Zaplovit ću maštom kroz slapove neistraženih dubina Prepoznati sebe u jutrima tek istkane nade
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: sub lip 26, 2010 19:39 |
|
|
|
|
|
VRIJEME KIŠA
Svaka kap nostalgijom drhti prevrtljiva u svom ludom pohodu Ona kraljuje odnoseći ti misli u sasvim nedirnute sfere Kroz vene ti ulijeva svu hladnoću prolazećeg dana Pretvara te u znamenku neprozirnih obrisa Vrijeme kiša umire s tvojim osmijehom Gaseći svoj žižak sreće na trepavicama duge
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: sri lip 30, 2010 20:02 |
|
|
|
|
|
PLAMIČAK TVOJE LJUBAVI
Nečujni koraci mraka silaze niz moja ramena Pred očima mi pahuljasti leptiri uzdrhtali od ljepote prostrte tišine Zavjetna obećanja šutnjom trepere u meni Dah čežnje raširio se iznad vrtova nedosanjanih želja Skrivena u sjeni putujućih oblaka hrabrim se dodirom i najmanjeg plamička ljubavi Tvoje
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: uto srp 13, 2010 20:21 |
|
|
|
|
|
PIĆE ŽIVOTA
Želim ti noć prepunu snova Rasplesane korake što vode ka sreći I jedan sasvim maleni uzdah Vrijeme što se kotrlja livadama čežnje Užareni pogled kroz daleke obrise neba I jedan sasvim maleni treptaj Kad probudi te pjesma jutra Ispij do kraja darovano piće života
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: ned srp 18, 2010 15:06 |
|
|
|
|
|
NADAHNUĆE
Danas osjećam bjelinu praznih stranica Kao da su sve muze zatvorile vrata pred mojim koracima Kao da su zaključane sve riječi iza rešetaka željeznih prozora Pokušavam dahom zakoračiti u novu pjesmi Ali srce mi skreće u neke čudnovate doline I ne mogu ni riječima ni osmjehom ni poglrdom zagrliti daleke obrise nadahnuća
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: uto srp 27, 2010 19:33 |
|
|
|
|
|
TRENUTAK ČEŽNJE
Isijava misao zatrpana daljinama Pretvara se jutro u zlatokosu muzu Drhte neke čudnovate slike ispod trepavica Koraci što tutnje na bijelim obrisima platna otvaraju mi već zaboravljene prozore djetinjstva Ispod listova žutih suncokreta snivaju leptiri
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: sri kol 04, 2010 17:23 |
|
|
|
|
|
OLUJNI VRISAK
Žalosna majka u sjećanjima boluje Kroz misli joj prolaze poznati koraci zastali davno na stanici nepovrata Nezaboravljen lik ljubljenog sina drhti u snovima Ispod dugih trepavica zaspala mladost Ni ruke da zagrle njenu samoću Ni oči da ih ljubi na zalasku života Žalosna majka noćima bdije Isčekuje korake sina da ih još jednom uroni u samotne odaje srca svog
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: čet kol 12, 2010 19:56 |
|
|
|
|
|
PROLAZNOST
Ispod kišobrana uspomena šire se sjene mraka Zaspale trave u dodiru bosih nogu čuvaju tragove izgubljenih koraka Utihnuo vjetar iznad sklopljenih trepavica U zatvorenom albumu još kuca srce Još jedno jutro kotrlja se
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: čet kol 19, 2010 20:18 |
|
|
|
|
|
DVOJE
Dvoje nas je a ne možemo zaustaviti vrijeme Ni ispod oblaka pronaći dolinu nade Dvoje nas je a ne možemo uroniti sebe u zrcalu zvijezda Ni zaplesati ispod plašta lutajućih vjetrova
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
Elin Gera
|
Naslov: Re: Pjesnički Kutak Postano: sub ruj 04, 2010 19:22 |
|
|
|
|
|
SNOVI IZ PODKROVLJA SRCA
Zbijeni nerazumni iskidani Snovi iz podkrovlja srca bez duše bez glasa bez povratka Snovi iz podkrovlja srca samo moji ispod trepavica
Elin Gera
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|