U Ljubljani  je u  City hotelu od 11. do 13. travnja 2013. godine  održan Kontakt seminar slavenskih zemalja na kojemu je sudjelovalo 56 sudionika iz Bugarske, Češke Republike, Poljske, Republike Hrvatske, Slovačke i Slovenije.

U provedbi eTwinning projekata korisnici eTwinning portala najčešće koriste engleski kao radni jezik projekata, što vrlo često može biti ograničenje edukatorima i nepremostiva prepreka za razvoj  kreativnih ideja na međunarodnom nivou.

Slavenski seminari pružaju mogućnost razvoja suradnje s europskim kolegama iz slavenskih zemalja ukoliko na poznajete dobro strani jezik ili želite svoju ideju provesti na materinskom jeziku, a organizirani su za učitelje, nastavnike i profesore materinskoga jezika i školske knjižničare koji rade s učenicima u osnovnoj i srednjoj školi.

Ove je godine na seminaru sudjelovalo šest nastavnika hrvatskoga jezika i tri knjižničarke iz osnovnih i srednjih škola iz Republike Hrvatske. S našega područja to su knjižničarka Kristina Ivošević (Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška) te profesori hrvatskoga jezika Sonja Latal (Gimnazija Nova Gradiška), Ivan Galić (OŠ „Matija Gubec“, Cernik) i Ivana Prakaturović (OŠ Ante Starčevića, Rešetari). Svi su oni s kolegama iz ostalih zemalja osmislili projekte s čijom će provedbom započeti u rujnu, odnosno, početkom sljedeće školske godine.

 

 


Autor/foto: Ivana Prakaturović, OŠ Ante Starčevića, Rešetari

 

Trenutno ON-LINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 76 

Powered by "NG-Buntovnici" ~ ISSN 1848-7300 ~  2008, Impressum 

eXTReMe Tracker

Ovo djelo je dano na korištenje pod licencom Creative Commons Imenovanje 3.0 Hrvatska.