Dan Elekrtotehničke i Ekonomske škole

Jučer, 21. 2., naša je škola proslavila 52. rođendan i to s poprilično popunjenim rasporedom aktivnosti. 

tekst: Josipa Cindrić
fotografije: Josipa Cindrić, Martina Jelić i Valentina Ivanišević

Obilježavanje Dana škole započelo je zanimljivim nogometnim utakmicama, a jedna je svima bila posebno dojmljiva, i to ona s profesorima.

Ovoga su puta profesori pokazali dobru igru i iskustvo te nadvladali svoje učenike 4. K rezultatom 3:1. Ovim putem im na tome čestitamo. Nakon te iznimno zanimljive utakmice, uslijedila je jedna jako napeta između učenika 2.E i 4.F razreda u kojoj su nakon penala pobjedu odnijeli učenici četvrtog razreda. 

Nakon dojmljivih sportskih minuta u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole, učenici su se zaputili u hol škole gdje je bio upriličen niz zanimljivih aktivnosti kao što su prezentacija vježbeničkih tvrtki Vinalis, Pozitiva, Zrno sreće i Triticum. Ovog puta su javni nastup i prezentiranje prošli i učenici elektrotehničkih smjerova koji su nam zajedno s profesorima predstavili svoje radove na koje smo svi jako ponosni. 

Obilježavanju dana škole pridružio se i školski debatni klub s raspravom na tezu : „Ovaj dom smatra da nasilne video igrice negativno utječu na mentalno zdravlje djece”. Učenici su bili podijeljeni u dva tima; afirmaciju i negaciju, a svaki od timova sastojao se od četiri učenika. Odluku o pobjedniku donijele su naše profesorice Sara Stuburić (voditeljica debatnog kluba) i profesorica Ivana Gajski Berić. Uvjerljivija je bila afirmacijska skupina. 
Kao vrhunac proslave rođendana škole održana je priredba, pod vodstvom pedagoginje Mire Linjaković, u kojoj su učenici naše škole predstavili svoje kvalitete i vrhunski je odradili. Nastupao je školski bend Interferencija, školski tamburaški sastav, glumačka ekipa te naša plesačica Valentina Ivanišević, a program su vodile simpatične voditeljice Valerija Videc i Leonarda Lukačević.

Na samome kraju našu je školu posjetio i gradonačelnik Vinko Grgić s kojim smo snimili razgovor. 
Kako smo već pohvalili sve koji su sudjelovali, red je došao i na nas. Ekipa školskog radija glazbom je podigla atmosferu u školi te smo ugostili ravnateljicu Sanju Müller Zoričić koja je svim učenicima i djelatnicima čestitala ovaj poseban dan.

Dan Elekrtotehničke i Ekonomske škole

tekst: Josipa Cindrić
fotografije: Josipa Cindrić, Martina Jelić i Valentina Ivanišević

skolski radio logo