Izdvojeni Glas

LEAD-program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti

Jedinstvna prilika za stjecanje novih znanja, vještina i alata poželjnih na tržištu rada, ili kako reče dobro, stari Aristotel „znanje je ukras u obilju, a zaklon u oskudici“

Želite napraviti izniman korak prema osobnom i profesionalnom ispunjenju? Želite steći znanja,vještine i razviti stavove potrebne za zapošljavanje,samozapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla, želite steći osnovna računalna i poduzetnička znanja, kako biste bili spremniji suočiti se sa zahtjevima modernog uredskog poslovanja?

To su, samo neka od pitanja na koja odgovore nudi LEAD, jedinstveni projekt Brodsko-posavske županije pod nazivom "Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti ", financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.Projekt je to koji za cilj ima povećanje zapošljivost posebno definiranih  ciljnih skupina-mladih, žena, studenata, kao i volontera udruga. 

Riječ je o jedinstvenom projektu koji uz višemjesečnu iznimno stručnu edukaciju kroz program razvoja životnih i takozvanih mekih vještina, soft skills, te program razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina, na kraju ciklusa, uz diplomu nudi i itekako poželjnu potvrdu za potencijalnog poslodavca službeno ovjerenu i upisanu u e-radnu knjižicu. Nositelj projekta je Brodsko posavska županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Grad Nova Gradiška, zagrebačka Udruga Fokus, Otvorena računalna radionica, Hrvatske urbane mreže i Pučko otvoreno učilište Auto moto centar Nova Gradiška. Još jedna zanimljivost čitave priče koja promovira sintagmu „cjeloživotnog učenja“, toliko poželjnu na europskom tržištu rada, je paralelno održavanje edukativnih aktivnosti u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.Da bi, uopće, ušli u razmatranje za pohađanje spomenutih programa, kandidati.moraju imati završenu srednju školu, biti nezaposleni, ili neodgovarajuće zaposleni, imati od 15 do 29 godina, biti nezaposlena žena sa završenom srednjom, ili najmanje osnovnom školom, te najvažnije od svega-imati motivaciju. 

Do sada je projektom LEAD obrazovano, ali i opremljeno poželjnim alatima i vještinama više od 300-tinjak mladih, ali i ne tako mladih nezaposlenih osoba . Sve specifične programe usavršavanja verificiralo je Ministarstvo znanosti, a kroz 350 intenzivnih školskih sati polaznici, provjereno, stiču neophodna znanja i vještine iz brojnih područja-gospodarskog prava, financija, marketinga, poslovne komunikacije, informacijskih tehnologija, poslovnog engleskog jezika. Polaznici posljednjeg programa, onog koji je ponudio uvid u osnovne informatičke i poslovne vještine, ovih se dana pripremaju za završne ispite, očekujući s nestrpljenjem svoje  završne diplome, a, onda, ( sva sreća na snalaženju u bespućima interneta!), zasigurno i dugo čekani posao. Istovremeno, stručnjaci POU AMC Nova Gradiška u suradnji s partnerima, „prikupljaju“ podatke o novim, motiviranim i nezaposlenim polaznicima koji će u „školu“ krenuti počtkom 10.mjeseca i naučiti sve o životnim i mekim vještinama. Program je to koji će polaznicima ,zahvaljujući stručnim predavačima na pravi način, omogućiti uvid u vlastite razvojne potrebe, naučiti ih upravljati ciljevima,vremenom i procesom vlastitog rasta, razumijeti druge ljude i njihove potrebe i motive, te različite uloge i ponašanja u timovima u timskom radu.I tu neće biti kraj. Jer, tržište rada samo čeka nove, znanjem dobro potkovane zaposlenike. Na sreću, s godinama ne prestaje potreba za novim spoznajama.

Želite napraviti izniman korak prema osobnom i profesionalnom ispunjenju? Želite steći znanja,vještine i razviti stavove potrebne za zapošljavanje,samozapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla, želite steći osnovna računalna i poduzetnička znanja, kako biste bili spremniji suočiti se sa zahtjevima modernog uredskog poslovanja? To su, samo neka od pitanja na koja odgovore nudi LEAD, jedinstveni projekt Brodsko-posavske županije pod nazivom "Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti ", financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.Projekt je to koji za cilj ima povećanje zapošljivost posebno definiranih  ciljnih skupina-mladih, žena, studenata, kao i volontera udruga.Riječ je o jedinstvenom projektu koji uz višemjesečnu iznimno stručnu edukaciju kroz program razvoja životnih i takozvanih mekih vještina, soft skills, te program razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina, na kraju ciklusa, uz diplomu nudi i itekako poželjnu potvrdu za potencijalnog poslodavca službeno ovjerenu i upisanu u e-radnu knjižicu. Nositelj projekta je Brodsko posavska županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Grad Nova Gradiška, zagrebačka Udruga Fokus, Otvorena računalna radionica, Hrvatske urbane mreže i Pučko otvoreno učilište Auto moto centar Nova Gradiška. Još jedna zanimljivost čitave priče koja promovira sintagmu „cjeloživotnog učenja“, toliko poželjnu na europskom tržištu rada, je paralelno održavanje edukativnih aktivnosti u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

14 09 2015 NGB 001 14 09 2015 NGB 002 14 09 2015 NGB 003

14 09 2015 NGB 004 14 09 2015 NGB 005 14 09 2015 NGB 006

14 09 2015 NGB 007 14 09 2015 NGB 008 14 09 2015 NGB 009

14 09 2015 NGB 010 14 09 2015 NGB 011 14 09 2015 NGB 012

Da bi, uopće, ušli u razmatranje za pohađanje spomenutih programa, kandidati.moraju imati završenu srednju školu, biti nezaposleni, ili neodgovarajuće zaposleni, imati od 15 do 29 godina, biti nezaposlena žena sa završenom srednjom, ili najmanje osnovnom školom, te najvažnije od svega-imati motivaciju.  Do sada je projektom LEAD obrazovano, ali i opremljeno poželjnim alatima i vještinama više od 300-tinjak mladih, ali i ne tako mladih nezaposlenih osoba . Sve specifične programe usavršavanja verificiralo je Ministarstvo znanosti, a kroz 350 intenzivnih školskih sati polaznici, provjereno, stiču neophodna znanja i vještine iz brojnih područja-gospodarskog prava, financija, marketinga, poslovne komunikacije, informacijskih tehnologija, poslovnog engleskog jezika. POU AMC Nova Gradiška ovih dana, u suradnji s partnerima, „prikuplja“ podatke o novim, motiviranim i nezaposlenim polaznicima koji će u „školu“ krenuti počtkom 10.mjeseca i naučiti sve o životnim i mekim vještinama. Program je to kroz koji će polaznici na pravi način naučiti analizirati vlastite razvojne potrebe, naučiti upravljati ciljevima,vremenom i procesom vlastitog rasta, razumijeti druge ljude i njihove potrebe i motive, te različite uloge i ponašanja u timovima u timskom radu. 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik