Izdvojeni Glas

Krešo Milinković, Novogradiščanin s posebnom energijom

Alternativna medicia ili liječenje duše i tijela

Iako znanost kaže kako značajan dio mozga još uvijek ne koristimo, istovremeno stari tibetanski mudraci tvrde kako smo svi, anatomski opremljeni za aktiviranje takozvanog trećeg oka, svojevrsnog puta ka unutarnjem „ja“, ali i puta ka osviještenju. Kada bi kojim slučajem i uspjeli aktivirati sve ono mentalno što, kod većine nas, uglavnom spava, navodno bi dobili i moć iscjeljivanja. Na sreću, ima onih među nama koji se s takvim moćima rađaju. Ima i onih koji na njima, tijekom čitavog života rade, ali i onih koji ih nikada do kraja ne postanu svjesni.Sve njih skloni smo zvati alternativcima, a metode kojima služe-alternativnom medicinom.Prije tisuću godina sva je medicina bila alternativna.Danas, stvari izgledaju značajno drugačije, iako će se, sve veći broj liječnika složiti kako se sve ono što smatramo suvremenom medicinom, temelji na vjekovnom kineskom učenju i Ayurvedi - drevnoj indijskoj znanosti o zdravlju i životu, ili najstarijoj medicini na svijetu.Upravo takva učenja, ali i iscjeliteljske mogućnosti pojedinaca,svakom pacijentu nude i sve veću mogućnost izbora i kada su zdravlje i pristup liječenju u pitanju.Iako još uvijek nemamo mogućnost izabrati alternativne pristupe liječenja kroz važeći regularni zdravstveni sustav, sve je više država koje, vjerujući u tvrdnju kako tijelo možemo izliječiti jedino ukoliko istovremeno liječimo i dušu, konvencionalnu medicinu kombiniraju s brojnim alternativnim pristupima.Ako ste, pak, iscrpili sve ono što vam suvremena medicina nudi, vrijeme je da otrkijete alternativne pristupe.I za pomoć se obratite Novogradiščaninu, Kreši Milinkoviću.

Hajmo krenuti od početka.Od onih uobičajenih životopisnih crtica. Dakle, tko je Krešo Milinković?

Krešo je Novogradiščanin, Danijelin suprug, otac 16-godišnje Izabele, učenice 2.razreda komercijalne škole i „vlasnice“ iznimne bioenergije i 8-godišnjeg Dominika, zaposlen u Zavodu za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, u novogradiškoj hitnoj pomoćiKćerka će ove godine ići u drugi razred komercijalne škole..

Od kud interes za alternativnu medicinu i koliko dugo ta ljubav traje?

U alternativi sam već dugih 20 godina i u svome radu najviše  primjenjujem bioterapiju prema metodi čuvenog Zdenka Domančića. Radim i takozvani Pranic healing,theta healing,Su-jok akupunkturu,kvantni dodir i rekonektivno iscjeljivanje.Sve su ovo metode o kojima, ako ste znatiželjni, možete više saznati koristeći internet, stoga ovaj razgovor neću zlouporabiti u svrhu dociranja.  .

Što je, zapravo, bioenergija?

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ,je potvrdila kako su svi zdravstveni problemi-dakle, oni na mentalnom, emotivnom i/ili fizičkom nivou, posljedica energetskog disbalansa organizma i nedostatka životne energije, te je bioenergiju kao relevantnu metodu alternativne medicine koja pomaže u bržem ozdravljenju, priznala još davne 1976.godine,. U kakvom ce se obliku bolest manifestirati ovisi, na prvom mjestu, o nasljednim osobinama, tjelesnoj konstituciji čovjeka, ali i brojnim vanjskim faktorima, poput stresa, nezdrave ishrane, elektro-magnetskog smoga, klimatskih promjena. Ipak, do bolesti ili poremećaja dolazi u trenutku kada nastupi  poremećaj čovjekove bio energetske strukture.Shvaćajujći odavno kako je svaki tjelesni poremećaj povezan s onim emotivnim, duhovnim, stari drevni narodi, poput Kineza ili Indijaca, oduvijek su se pri liječenju, vodili načelom holizma. Jer, nemoguće je čovjekovo tijelo promatrati odvojeno od duše. Dakle jedno je sigurno - obnavljanje bio-energetskog polja organizma kao cjeline i očuvanje energetskog balansa svih organa, uključujući i nivo staničnih struktura, značajno pomaže u očuvanju gobrog zdravlja.Liječenje uz pomoć bio energije može uravnotežiti i uskladiti fizičko i duhovno stanje našeg organizma, a usmjereno je na bio energetska polja, energetske centre i kanale po kojima energija teče u našem tijelu.
Bio energija ulazi u kategoriju takozvanih duhovnih terapija i iznimno je pogodna kada se, pri liječenju, kombinira s klasičnom, konvencionalnom medicinom. Dokazano je iznimno snažna u obrani od stresa, jačanju imuniteta i liječenju brojnih bolesti i tegoba. Važno je znati kako bio energija pomaže pacijentu čiji su energetski tokovi blokirani, svakom onom tko ne može uspostaviti prirodnu energetsku ravnotežu i tako  izliječiti samoga sebe.Bio energija, životna energija ili, kako tu energiju nazivaju u drugim dijelovima svijeta, prana, či, ki energija ,prakticira se stoljećima i podrazumijeva aktiviranje organizma, ono što mi nazivamo iscjeljenjem. Odluči li se pacijent, nakon što je iscrpio sve mogunosti konvecionalne medicine posjetiti alternativca, najbolje je doći sa već utvrđenom i postavljenom  dijagnozom bolesti, nakon čega krećemo s terapijama, 4 do 5 dana, uzastopno..Osim toga, iznimna prednost ovakve metode izliječenja je što je moguće raditi i na daljinu, a uspjeh je jednak

.Koje je sve bolesti moguće tretirati bio energijom?

Bioenergija pomaže doslovno u svemu. Od akutnih,kroničnih bolova,upala ,alergija pa sve do dobroćudnih ili zloćudnih tumora.

.Da li je bio energija priznata u svijetu,?

Švicarska je tu otišla posebno daleko, obzirom da terapije bio energijom plaća i pokriva nacionalno zdravstveno osiguranje Situacija je dosta dobra i u Italiji i Americi , a i susjedi Slovenci su iznimno otvoreni svim oblicima alternativne medicine, posebno onome što već dugi niz godina, u uskoj suradnji sa zdravstvenim sustavom,  iznimno uspješno radi Zdenko Domančić.

Jesu li su sve bolesti izlječive?

Na žalost, nisu. Upravo stoga je zadatak svakog terapeuta , da od slučaja do slučaja, nastoji podići kvalitetu života pacijenta na što viši nivo.

.Što nam možete reći o drugim tehnikama koje radite.?

Naime ,nije samo bio energija po metodi gospodina Domančića jedina koja može pomoći.Tu su još SU-Jok akupunktura,kvantni dodir,pranic healing, theta healing,rekonekcija. U svakom slučaju, u svom radu, nadopunjujući znanja, kombiniram sve navedene tehnike.

Je li bilo slučajeva u kojima niste mogli pomoći?

Kako da ne. Uostalom, kakav bi ja to bio čovjek da mogu sve riješiti. Bilo je takvih primjera i normalno je da će ih biti još. Život bio terapeuta je takav da nikad ne možeš sa sigurnošću reći kada ćeš i u kojim slučajevima postići dobar rezultat. I onda kada si najuvjereniji u uspjeh, zna se dogoditi neuspjeh, dok s druge strane ima slučajeva u kojima gotovo uopće ne očekuješ pomak a dogodi se istinski zdravstveni bum.

Upoznajte nas s nekim od upsješnih primjera iscjeljenja?

Tumor na mjehuru medicinski dijagnosticiran nestao za 8 terapija koje sam radio u direktnom kontaktu.Osnovnoškolac, polaznik 2.razreda  imao je značajnih probavnih tegoba zbog kojih  je skoro morao napustiti školu :Nakon dugotrajnog liječenja, najprije u Novoj Gradiški,a potom i Zagrebu, bez uspjeha,  poslije samo 2,3  obavljene terapije, čitav se probavni sustav vratio u normalu.Tu je i primjer pacijentice s izrazitom inkotinencijom kod koje je samo jedan tretman bio dovoljan da se dijagnosticira i primjeti značajno poboljšanje..Zanimljivo je kako i životinje poztivno reagiraju na bio energiju. Dokazuje to i primjer psića pekinezera starog 11 godina,kujice koja je zbog problema s mokrenjem tri puta dnevno odlazila na  kateteriziranje.Nakon samo jedne terapije rekonekcije u trajanju od 10 minuta, sve se normaliziralo i njeni svakodnevni posjeti veterinaru su prestali.Vrlo rado se sjećam i slučaja djevojčice od 3 godine s dugo liječenim artritisom u Zagrebu.Kada je došla k mnei, koljeno joj je bilo jako natečeno i bolno, imunitet slab, a bila je sklona i učestalim infekcijama praćenim povećanom tjelesnom temperaturom. Nakon 7 terapija, artritisu više nije bilo ni traga.  Napominjem, uz sve pozitivno riješene slučajeve, još je uvijek i puno onih  u kojima nije bilo značajnijeg napretka.Zašto? To je pitanje na koje je jako teško odgovoriti i tko zna zašto svako od organizama reagira na sasvim specifičan i individualan način.,

Profesionalni planovi za budućnost?

Daljnje učenje, u svakom slučaju, jer bez toga nema ni napretka. U svakom slučaju, kontinuirano učenje. Iznimno me zanima kvantna terapija kao i daljnje napredovanje u namještanju atlasa prvog vratnog pršljena sa 100 postotnom sigurnošću i to radom na blizu i daljinu

.Kakvo je Vaše mišljenje o stavu crkve prema bioenergiji?

Svi znamo koji je stav crkve svemu što ima prefiks alternatvnog..Idem u crkvu i slušam kako je riječ o vrsti sotonizma. Ne skažem se s takvim rigidnim stavom. Uostalom, i svjetska zdravstvena organizacija odavno priznaje  bio-energiju u izliječenju i oporavku od bolesti. Osim toga, kao vjernik, čvrsti vjerujem kako svakom ljudskom biću  treba pristupiti otvorenog srca, sa željom da joj se pomogne. Pri tome je uvijek prisutna i zahvalnost orema Bogu, jer On je taj koji me  time nagradio, svoj dar nisam pronašao ispod kanena, niti ga ukrao. I Stari i Novi zavjet piše kako će ljudi“ polagati ruke jedan na drugoga , sa željom da pomognu“. Osim toga, prije nego li krenem s terapijom i tretmanima, uvijek zahvalim Bogu, moleži za njegovo vodstvo .

Da li se bioenergijom može ovladati, naučiti je , na neki način?

Čovjek nauči  upravljati raketom , a kako ne bi naučio primjenjivati bioenergiju.Uostalom, svi smo mi time obdareni, a tko je zainteresiran i želi znati više, može me kontaktirati i radi toga.

Znate li ili ste, kojim slučajem provjerili, koliko daleko doseže vaša bioenergija, odnosno, koliko je daleko bio najudaljeniji pacijent s kojim ste radili?

Bila je to Australija, kontinet na kojemu sam liječio jednu stariju gospođu i njenu kćer. Ustvari, većina mojih pacijenata dolazi izvan Nove Gradiške. Ima ih Zagreba, ,Krapine,Osijeka,Đakova i drugih dijelova Hrvatske. U posljednje vrijeme sve je više Njemaca.

.Posjedujete li kakvu dokumentaciju ,a koja svjedoči o svemu ovome?

Za ovlaštenost rada po metodi Zdenka Domančića moje se kvalifikacije mogu provjeriti u Sloveniji gdje sam se i educirao. Potrebno je samo upitati za moje ime i prezime i saznat ćete da  sam školovani bioterapeut.Posjedujem, osim toga i diplomu za SU-JOK akupunkturu kao i za energetski kvantni dodir ali i sve drugo čime liječim i nastojim pomoći.Osim toga, od nedavno sam i službeni član Hrvatskog saveza iscjelitelja.

Koliko ste zbog svojih sposobnosti zanimljivi medijima? Jesu li vas kontaktirali i predstavili potencijalnim pacijentima?

Gostovao sam na radiju Požega, u Slavonskom Brodu i na Radiju Nova Gradiška , 2010 godine sam uvršen u enciklopediju alternativne medicine među 50 tada najboljih terapeuta Hrvatske.Nudili su mi  da budem gost na televiziji Z1, kao voditelj i urednik specijalizirane emisije, ali sam odbio.

.Kako  i na koji način naplaćujete svoje tretmane?

Da bih naplatio tretman po cijeni koju želim, morao bih sklopiti ugovor .Tada bi cijena, da bi se, u potpunosti „pokrio“ morala biti značajna. Zbog svega toga, daleko mi je ugodnije da me pacijenti nagrade na način kako oni to žele, od srca, bilo kroz novac ili određeenu vrstu „milodara“ koji ne podliježe nikakvom zakonu.Jer, važno je znati-pacijent nikada ne plaća bio energiju, ona je poklon. Plaća isključivo moje utrošeno vrijeme.

I, poruka za kraj svima onima koji još uvijek nisu dovoljn o otvoreni ovakvim načinima pomoći

Ne bojte se bio energije.Ali, nikako ne idite kod terapeuta koji vam obećavaju sigurno rješenje, tražeći za to  veliki novac unaprijed .UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik