U ČAGLINSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI OBILJEŽEN HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

      Dana 10.rujna 1991. godine osnovan je Hrvatski olimpijski odbor. U sjećanje na taj značajan događaj, svake godine se u vrtićima i školama diljem Hrvatske obilježava HOD.

Naša škola, već godinama različitim aktivnostima, ne samo sportskim, na taj dan organizira proslavu.  Na početku svečanog programa, kako je i red, u duhu olimpizma, zapaljen je olimpijski plamen. Učenici Karlo Mroček i Robert Martinović su donijeli ,,olimpijsku baklju,, do ,, drevnog Grka,, kojeg je utjelovio učitelj Marko Zelenić.

        Na stranim jezicima koji se uče u našoj školi o olimpijskim igrama su ukratko rekli učenici: Dragana Pacina na engleskom jeziku, Ivan Nekić na njemačkom jeziku i Nedeljka Radosavljević na japanskom jeziku. Svake godine nastojimo HOD obilježiti različitim događanjima, ove godine pedagoginja je pozvala nekoliko sportaša iz naše Županije, učenika osnovnih ili srednjih škola, koji se aktivno bave sportom. Tako su nam u goste došli Ana Vojtulek, članica KK Požega, kadetska reprezentativka Hrvatske, nastupala na Europskom košarkaškom prvenstvu ove godine u Portugalu, nogometaš pionira NK Slavonija Andrija Čorić, koji je kandidat za selekciju Hrvatske,  rukometaš Matej Marić, stalni član prve postave RK Požega, gimnastičarka Tonka Pavelić, koja je do sada 7 puta sudjelovala na državnom natjecanju u višeboju u B programu, juniorska kategorija, članica GD Sokol iz Požege. Također su se predstavili plesači Plesnog studija Marine Mihelčić iz Požege. Vidjeli smo sjajne nastupe Andrijane Jurić, aktualne europske prvakinje u twirlingu, Hane Ledić koja je točkom solo strutting osvojila 5. mjesto na Svjetskom natjecanju u Lignanu. Najmlađa gošća, osmogodišnja Lora Ledić je izvela koreografiju Strašilo, koji je proglašen najboljim solom u dobi djece do 8 godina, a plesni izričaj je show dance. Nastupili su i članovi plesne skupine Boa koji njeguju urbane plesne stilove ( hip-hop i break dance i sl. ): Antonija Filipović, Valentina Ivanišević, Tina Miljić, Josip Bišćan i Karmen Kopić s koreografijom Selfie.

 

       Od srca zahvaljujemo tajniku Županijskog sportskog saveza gospodinu Josipu Neferoviću, gospođama Marini Mihelčić i Nataši Ledić iz Plesnog studija Marine Mihelčić, gospodinu Krešimiru Paveliću, kao i svim učenicama i djelatnicima škole na prekrasnoj atmosferi u sportskoj dvorani.

       Naši učenici su oduševljeno promatrali sve nastupe, okušali se u košarci, rukometu i nogometu. S ravnateljicom škole, dogovorena je i daljnja suradnja kroz različite vidove sportskih i plesnih nastupa, da bi i djeca ovog kraja upoznala, i iz prve ruke saznala kako se postaje pravi sportaš, koliko truda, znoja, pa i suza nosi svaka dobivena utakmica ili osvojena medalja!

        Na kraju su prvašići, skupa sa svojom učiteljicom Ivanom Razumović, pustili 5 balona punjenih helijem u zrak, simbolično zatvarajući današnju proslavu Hrvatskog olimpijskog dana u OŠ Stjepana Radića Čaglin.

Po reakcijama nazočnih, već od danas počinjemo razmišljati o sljedećem HOD-u.

Na to nas, na neki način obvezuje, osim brige za pravilan rast i razvoj djece, i njihovo oduševljenje, koje možemo sažeti u jednu riječ učenice II. razreda Valentine Zavada, koja je odgovarajući na pitanje kako joj se svidjela proslava rekla:

,,ZAKON!,,

Slike pogledajte u foto-galeriji!

   Pedagoginja: Ljiljana Đurđević, prof.