NOVA KAPELA – Svečano uz blagdan Svete Klare i Dan Općine

Općina je to koja se nalazi u južnom dijelu Slavonije i koja se geografski dijeli u 3 cjeline- sjeverni brdski dio na južnim obroncima Požeške gore,  gdje graniči s Požeško slavonskom županijom, središnji dio koji se nalazi uz državnu cestu Nova Gradiška-Slavonski Brod.

n kapela

U kojem je i najveća gustoća naseljenosti, te ravničarski ili posavski dio koji se na jugu proteže do rijeke Save,  odnosno do državne granice s Bosnom i Hercegovinom. Uz brojne, iznimno aktivne udruge, Općina je specifična i po činjenici kako joj je na čelu jedan od najmlađih načelnika u Hrvatskoj. Riječ je o Novoj Kapeli, općini čiji čelnici i mještani brojnim sadržajima, obilježavaju blagdan Svete Klare i Dan općine.

Središnji dan svečanosti je srijeda, 12.kolovoza, dan kada će u mjestu biti otvoren, na daleko poznat, robni i stočni sajam i održana svečana sjednica Općinskog vijeća.Prošle godine, uz Dan Općine, Novokapelčani su se mogli pohvaliti novouređenim Hrvatskim domom i obnovljenim prostorom Dječjeg vrtića „Zvončić“, kao i brojnim, gotovo svakodnevnim radovima na poboljšanju infrastrukture i životnog standarda mještana. Ove godine blagdan Svete Klare bit će prilika i za službeni obilazak novouređenih prostora knjižnice i  prostora Udruge umirovljenika , čime će mlado čelništvo Općine još jednom potvrditi kako, ravnomjerno, u skladu s mogućnostima proračuna, vodi računa o svim svojim mještanima.

Završnica ovogodišnje svečanosti Dana općine dogodit će se u nedjelju, 16.kolovoza, za kada je najavljen i start jedinstvene cestovne utrke Stara Kapela – Dragovci -  Batrina – Nova Kapela.  Istoga dana, od 18 sati, mještani Nove Kapele pohvalit će se znanjem i vještinom svojih vatrogasaca i to onih najmlađih, kroz vatrogasnu vježbu„gasitelja“ od 6 do 12 godina. Bit će to još jedna prilika da članovi  Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine( Nova Kapela- Batrina, Seoce, Bili Brig, Magić Mala, Srednji Lipovac) učvrste stoljetnu tradiciju, ali i potvrde kako za vatrogastvo nema zime, obzirom na veliki interes mladih. Kako se svake godine mještani potrude za pokoji novi, zanimljiv sadržaj iznenađenja neće nedostajat ni ove godine, a za to će se pobrinuti sudionici Paintball turnira, nove atraktivne mjesne zanimacije koju na licu mjesta možete iskušati, ali se i opasno zakačiti. Nedjelja će ponuditi i utrku konjskih zaprega, ali i sadržajno bogatu zabavnu večer na mjesnoj ljetnoj pozornici.

beg

Tom će se prigodom mještanima i njihovim gostima predstaviti sve popularnije i prepoznatljivije „Golubice“ iz Batrine u pratnji Školskog tamburaškog orkestra i članova Kulturno umjetničkog društva „Radinje“ iz Siča.Za veliku završnicu pobrinut će se popularni „Begini“, ali i domaćini koji pripremaju bogatu trpezu. Kako to uvijek ide kod Kapelčana, čuveni čobanac i fiš , sa zadovoljstvom i kulinarskim znanjem, kuhat će članovi mjesnih lovačkih i ribičkih udruga-„Kuna“, „Batrina“, „Babja Gora“, „Radinje“, „Vlakanc“ i „Štuka“.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner