Jubilarna Smotra folklora „Slavonac sam , time se ponosim“ u Rešetarima (foto)

KUD Resetari 2015

Kulturno umjetničko društvo "Rešetari" danas je bilo domaćin, desete, jubilarne Smotre folklora "Slavonac sam, time se ponosim".

Osim domačina sudjelovala su i  prijateljska društva. Kulturno umjetničko društavo "Ljeskovac" iz Vinkovačkog Novog Sela, "Dragalić", Hrvatske kulturno umjetnička  udruga "Trenk" i Matice hrvatskih umirovljenika Grada Nova Gradiška te  najmlađi, članovi Folkorne sekcije OŠ "Ante Starčevića" Rešetari i ženske pjevačke sekcije društva.

Slavonija bogata  običajima, kulturom i povijesti i večeras je pokazala  ljepotu narodnih nošnji, pjesama i plesova . Upravo je to i bio cilj još jednom dočarati svu ljepotu kulturne baštine Slavonije..

Iz razgovora sa načelnikom Zlatkom Aga koji kaže da  Općina Rešetari kontinuirano pomaže rad svih udruga i društava s područja općine, pa tako i Kulturno umjetničkog društva "Rešetari". Ističe kako njihovo djelovanje i rad njeguje tradiciju i okuplja mlade ,  a u suradnji s njima namjeravamo realizirati i nekoliko projekata kako bi mogli nesmetano raditi u idućem razdoblju .

Kulturno umjetničko društvo „Rešetari“ kao domaćin sa svojim gostima i njihovim nastupima zadivio je sve prisutne . Pjesmom , plesom , ljepotom narodnih nošnji i običaja iz raznih dijelova Hrvatske pokazali su da  Slavonija  ima svoje „bogatstvo“  i njeguje ga .Večer je završila zajedničkim druženjem gosti i domaćina uz poruku „vidimo se dogodine“.

Tijekom idućeg tjedna emitirati ćemo audio priloge na  UNITAS WebRadiju, ali naknadno i na našem portalu.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner