Priče uz kavu koje inspiriraju i motiviraju, potičući pozitivu i poduzetništvo. Jer, uspjeti je moguće usprkos svima i svemu

Prvi slavonski Business cafe uspješno organiziran u Požegi

Je li uspjeh pitanje napornog rada i odricanja, ili tek  sretnog trenutka, stvar odluke i inspiracije, pozitivne geografije ili, pak, znanja i ulaganja?

Pitanja su to na koja je, šireći  pozitivu i dobre vibracije, ali i afirmirajući ideju kako je moguće uspjeti usprkos svima i svemu, odgovorio Business cafe, jedinstveni koncept druženja, učenja, umrežavanja i poduzetništva, zahvajujući Novogradiščanki Marijani Bošnjak i Požežanki Silviji Podoljak, po prvi puta uspješno organiziran u Slavoniji. 

Business cafe je sasvim posebna regionalna priča nastala slijedom informacije kako se više od 57 posto poslova na ovim prostorima, dogovara i sklapa uz kavu, čija je idejna začetnica Kristina Ercegović.Neki kažu kako je riječ o pokretu, drugi ga nazivaju  institucijom, svojevrsnom igračkom iznenađenja za odrasle, ali i terapijom koju bi, kao obaveznu, valjalo propisivati svima. Istina je, kao i uvijek, negdje u sredini, iako se svi koji su samo jednom bili dio događaja, slažu kako je riječ o priči s neopisivo dobrom atmosferom koja vas „pegla“ danima, ali i pruža priliku da samoga sebe i sve ono što vas okružuje, sagledate iz drugačije, daleko pozitivnije i optimističnije perspektive. Jer, čaša se ponekad može učiniti i polupunom, umjesto polupraznom.

Službeno-riječ je o konceptu koji posluje 6 godina, okupljajući na jednom mjestu uspješne poduzetnike, ali i one koji će to, tek postati, šaljući dvije osnovne poruke-nismo sami-kad pokrećemo i vodimo vlastiti biznis, svi polazimo iste uspone i padove, – jer, kad pokrećemo i vodimo vlastiti biznis, svi prolazimo iste uspone i padove, te moguće je uspjeti i sada i ovdje-na našim prostorima, unatoč svemu i svima, što pozitivne i inspirativne priče gostiju uvijek iznova potvrđuju. Uz vlastite evente u Zagrebu i Beogradu, uSloveniju, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Vojvodinu i ostatak Hrvatskeposlovanje je prošireno prodajom licenci. U okviru Business cafea do sada je održano više od100 evenata u 6 zemalja, predstavljeno više od300 poduzetničkih priča, a više od10 000 posjetiteljameđusobno je sklopilo poslova u vrijednosti  od10 milijuna eura međusobno.

Slijedeći početnu ideju kako je moguće uspijeti usprkos svemu i svima, želeći potaknuti poduzetničku klimu, ali i pozitivnu energiju u regiju kojoj dobrih vibracija pomalo nedostaje, dvije uspješne mlade žene, Novogradiščanka Marijana Bošnjak, direktorica tvrtke Bošnjak company i Silvija Podoljnjak, direktorica Turističke zajednice grada Požega, odlučile su Business cafe dovesti u Slavoniju,  pomno birajući i goste čije poduzetničke priče  inspiriraju, ali i potvrđuju kako uspjeh nije pitanje pozitivne geografije, nego stvar odluke i inspiracije.Dokazali su to, vlastitim primjerom Kristina Ercegović, idejna začetnica Business cafea,autorica i poslovna mentorica, Vinkovčanka, Mara Majstorović, direktorica „Lotusmedie“, poduzeća za poslovno savjetovanje i marketing, Vukovarka Zrinka Šesto, direktorica destinacijske menadžment kompanije „Danubumu tours“; Goran Rihelj, vlasnik internet portala posvećenog turizmu, te domaćin lokacije, požeškog „Zlatnog luga“ i trgovačkog centra „Alles“, Thomas Heinz Pandžić.

Da je Businnes cafe-u, itekako, mjesto u Slavoniji, potvrdilo je 100-njak, uglavnom mladih, poduzetnika koji su ovu jedinstvenu priču prepoznali kao sjajnu priliku za unapređenje vlastitog poslovanja, razmjenu iskustava i informacija, ali i međusobno ohrabrenje za eventualno pokretanje vlastitih poduzetničkih inicijativa, usprkos svima i svemu. Dobar je ovo vjetar u leđa i razvoju kontinentalnog i ruralnog turizma, koji bi, zbog svega onoga što Slavonija nudi- ukusne gastronomije, sjajnih vina, bogate i duge povijesti, autohtonog naslijeđa i još uvijek žive izvornosti, nadaleko poznatog domaćinstva, ali i sve većeg broja lokalnih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava-s pravom mogao i trebao postati glavni regionalni pokretač.

Ukoliko ste željni pozitive, ali i promjene, imate dobru poslovnu ideju, samo vam nedostaje hrabrosti, volite neformalna druženja, ali i inspirativne primjere iz kojih možete učiti, onda je jedinstvena priča kreirana uz kavu, priča za Vas. I ne brinite se ukoliko niste bili dio prvog slavonskog Business cafe, jer, pozitivna energija, ionako, ima tendenciju širenja. I eto nove prilike već početkom mjeseca srpnja, ovaj put još više na domaćem terenu, u Slavonskom Brodu.