Izložbama u 24. Novogradiško glazbeno ljeto

Glazbeno-kulturno-gospodarsko-turistička manifestacija, najveća u regiji, prepoznatljiva u RH, ali i izvan njezinih granica počela je i zanimljivim izložbama.

Prva je u nizu bila tradicionalna foto izložba „Šuma okom šumara“, ove godine nešto drugačija, s manjim brojem izloženih fotografija i to onih nagrađenih. Uslijedila je izložba radova Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška, sekcije „Duga“, a potom je 14. kolovoza u Gradskom muzeju otvorena i izložba umjetničkoga nakita Maxa Škledara

Opširnije...

VOLIM…LJETO I KULTURU!

Manifestacijom POU M. A Relković Nova Gradiška naziva Volim…ljeto i kulturu! Tijekom mjeseca kolovoza, svaki tjedan, našim ćemo sugrađanima (velikima i malima) ponuditi niz kulturnih, kreativnih i edukativnih sadržaja kako bi na kvalitetan način upotpunili svoju ljetnu priču.

Opširnije...

Morske slike na kamenim oblutcima

Literarno-likovna je radionica održana 12. srpnja u sklopu 18. „Ljeta u knjižnici“, a njome je i zaključen prvi tjedan ove vedre, vesele i edukativne manifestacije.

Odabirom teme voditeljica Mirjana Pranjić, knjižničarka i suvoditeljica Tea Jelinić, učiteljica razredne nastave i suradnica Knjižnice, donijele su djeci miris mora, soli, borova, zvuk morskih valova i prenijele djelić ljepote našega Jadrana.

Opširnije...

Jeste li čuli za ''Izlet smrti''?

Mladi osječki književnik Leontin Čapo Milenić, koga smo već predstaviili na portalu NG-Buntovnici nakon što je napisao i izdao knjigu ,, Kordina šaka'', sada je izdao novu knjigu ,,Izlet smrti''.

Crni humor kojim se ovaj dečko buntovno bori protiv nametnutih normi u društvu doslovno će vas zaraziti čim uhvatite njegovu knjigu u ruke i počnete čitati. Jeste li spremi na ovo putovanje, jeste li spremni za ,, Izlet smrti''? Donosimo Vam razgovor s ovim nadasve talentiranim mladim književnikom, lijepo se smjestite i uživajte:

Opširnije...

Portreti, izložba fotografija Božidara Bilopavlovića u Gradskom muzeju

Otvorena je 26. lipnja u galerijskom prostoru u nazočnosti autora, njegove obitelji, prijatelja i zaljubljenika u umjetnost svjetlopisom.

Autor postava Miroslav Pišonić, viši kustos Gradskog muzeja Nova Gradiška izabrao je 50 fotografija poznatih i manje poznatih hrvatskih književnika i umjetnika, koje je svojim analognim „Nikonom“ zabilježio Novogradiščanin Božidar Bilopavlović, Billy.

Opširnije...

Potkategorije

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner