XVIII Međunarodna likovna kolonija "Petrović" (foto)

18. likovna kolonija Petrović održava se u Rešetarima od 12. do 14. lipnja pod pokroviteljstvom Općine Rešetari supokroviteljstvom Hrvatske matice iseljenika, koja svake godine sudjeluje u realizaciji programa.

-Ove godine imamo četiri slikarice koje su došle iz Makedonije, slikara iz Slovenije, četvero slikara iz Subotice, i slikarice iz Crne Gore. U Koloniji sudjeluju i članovi Likovne grupe „Petrović“ koja djeluje pri Književno-likovnom društvu Rešetari, te članovi likovnih društava iz Hrvatske s kojima KLD Rešetari godinama surađuje. Ukupno sudjeluje tridesetak slikara. Ove godine smo priredili i izložbu slika s tematikom koja predstavlja prostor i pejzaže mjesta Rešetari i retrospektiva je radova nastalih na do sada održanih 17 likovnih kolonija - kaže Ivan De Villa, predsjednik KLD Rešetari.

Slikare su pozdravili Ivan De Villa, Vesna Dumičić, voditeljica Likovne grupe „Petrović“, Hrvoje Moćan, predsjednik Općinskog vijeća i načelnik Zlatko Aga, koji je likovnu koloniju i otvorio. Oni su, uz ostale govornike na otvaranju, istaknuli velik doprinos koji Likovna kolonija „Petrović“ ima na mjesto Rešetare i kulturni život, ali i kao uspješna poveznica sa slikarima izvan Hrvatske.