Noć knjige 2015. (foto)

GKNG - Noć knjige 2015. 

Na jučerašnji dan obilježavo se Svjetski dan knjige i autorskih prava manifestacijom pod nazivom "Noć knjige". U gradskoj knjižnici održane su mnoge radionice za najmlađe pa i one naiskusnije čitatelje. To je bila već treća Noć knjige koja se održala u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška. 

Na odjelu za odrasle održana je likovno-literarna radionica koju je vodila magistra edukacije likovne umjetnosti, Jelena Kovre. Učenici šestih razreda osnovne škole "Ljudevit Gaj", u pratnji svoje profesorice Marinele Banovčić, razgovarali su o svojim omiljenim knjigama te na tu temu izradili svoju viziju kako bi naslovince njihovih omiljenih knjiga trebale izgledati. Sve ih je ugodno dočekala suvoditeljica radionice Mirjana Pranjić kratkim uvodnim govorom o samoj manifestaciji.

Nakon ove likovno-literarne radionice uslijedilo je predstavljanje romana "Sreća prati hrabre" Elvire Slišurić te druženje s piscem Zoranom Malkočem u likovnom salonu.

Čak i u kasni sat broj posjetitelja u knjižnici nije padao. Na kasnovečernjoj radionici "Čitajmo na glas" koju je vodila profesorica i stručna savjetnica Nada Šerić te viši knjižničar i suvoditelj Branko Kolić, okupili su se najvjerniji čitatelji i održavali knjižnicu budnom sve do najkasnijeg sata. Ugodno druženje učinili su još ugodnijim i "ljubavnoglazbeni" par Danko Trupinić i Mihaela Šnaubert svojim nastupom. 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner