Dodjelom Priznanja odraslima za najčitatelje završila ovogodišnja „Noć knjige“

Kao i prethodnih godina, na dan manifestacije, 23. travnja u dnevnim ili večernjim satima, u knjižarama, antikvarijatima, svim vrstama knjižnica, različitim ustanovama te u svim zainteresiranim prostorima organizirana su različita događanja i to predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice,.... kako bi nas ljubav prema knjizi međusobno povezala u njezinu slavljenju i promicanju

.

U „Noći knjige 2019.“ posebna pozornost bila je posvećena temi Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa.

Zaštitni znak ovogodišnje „Noći knjiga“ bio je „Knjigomir“, junak s posebnim moćima koje mu je priskrbilo čitanje. Autor vizualnog rješenja je dizajner Boris Kuk, a Knjigomirova misija bila je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja.

U novogradiškoj Gradskoj knjižnici mogu se pohvaliti i velikim brojem odraslih zaljubljenika u knjigu, pa su tako dodijeljena i Priznanja najčitateljima i najčitateljicama među odraslima, a upravo tim događajem, kao i druženjem u kasnim večernjim satima završili su bogati sadržaji ovogodišnje novogradiške „Noći knjige“.

Ravnateljica Knjižnice prof. Biljana Dakić zahvalila im je na vjernosti knjižnici i uručila Diplome najčitatelja i prigodne poklone, te svima koji pomažu rad Knjižnice zahvalnice i ruže u aranžmanu Cvjećarnice „Mimoza“.

Najčitateljicom je proglašena Vesna Cvjetković koja je u prošloj godini pročitala 119 knjiga.

Diplome najčitatelja su još dobili Milan Vidošić, Marina Horvatin, Ivana Vlajko , Jadranka Brdarić, Željko Makovičić, Kristina Arić, Jadranko Paulus, Vesna Cvijić, Vesna Oršulić, Nada Potočki, Slava Dujić, Gordana Tarbuk, Višnja Juraković, Franjo Lalić, Vjeko Dević, Lidija Prša, Lidija Tutić, Antonija Hrnčiar, Sanja Sabolić, Zdenka Zečević, a kao suradnici i potpora Grad Nova Gradiška, Jelena Kovre, koja je u ime Grada ovogodišnju manifestaciju službeno i otvorila i Gradski Muzej NG.

Proglašenje najčitatelja i najčitateljica Odjela za odrasle Gradske knjižnice Nova Gradiška glazbenim su nastupom oplemenili Vjeko Dević, gitara i Martin Kekez, vokal, a Milan Vidošić oduševio je nazočne kostimom i ulogom „babe vještice“.

U sklopu „Noći knjige 2019“ postavljena je i izložbi likovnih radova „Mali princ“, autorice Senke Serdar, koja ju je i predstavila.

I ove godine izniman trud i rad uložili su knjižničari Mirjana Pranjić, Renata Matijašević, Anka Višić, Biljana Radoš, Goran Bašić i ravnateljica prof. Biljana Dakić, kako bi svima vjernima Knjižnici i događanjima kojima obogaćuju kulturni život svojih malih i velikih sugrađana, zahvalili. A nagrada im je i ovoga puta bila veliki odaziv posjetitelja i sudionika „Noći knjige 2019.“ koji Knjižnicu doživljavaju kao svoj drugi dom.

DSCN4988

DSCN4989

DSCN4990

DSCN4991

DSCN4992

DSCN4993

DSCN4994

DSCN4996

DSCN4997

DSCN4998

DSCN5000

DSCN5003

DSCN5005

DSCN5006

DSCN5010

DSCN5011

img1