KONCERT O KOJEMU ĆE SE PRIČATI

Marija Šerifović , jedan od najcjenjenijih ženskih vokala u regiji, nakon 2 godine ponovno se vratila pred zagrebačku publiku.

Koncert, koji je rasprodan danima unaprijed, održan je u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a u publici su se našla i mnoga poznata lica.

POBJEDNICA EUROSONGA 2007.

Marija već punih 15 godina ljude ostavlja u čudu kako vokalnim sposobnostima tako i iznimnom karizmatičnosti. Svoje prve nastupe održavala je još u prvom razredu osnovne škole, a početak karijere pripisuje se njenoj osamnaestoj godini života. Podrška majke Verice, poznate srpske pjevačice, bila je nepresušna, ali ju nikada nije previše hvalila. Marija iza sebe ima 5 studijskih albuma i mnoštvo hitova čiji se zvuci pamte. Predstavljala je Srbiju na Eurosongu 2007. s pjesmom Molitva, s kojom je pobijedila i odvela Eurosong u Beograd. Nedugo nakon tog slavnog događaja, puni Sava centar u Zagrebu oduševljavajući publiku iznova i iznova.

 

PUBLIKA SA SUZAMA U OČIMA

Na premijeri svog autobiografskog filma "Ispovest" održanoj u Beogradu 27. studenog 2013. Marija je pored ostalih detalja iz svog života otkrila i da je homoseksualne orijentacije, postavši tako prva javno deklarirana LGBT osoba u Srbiji koja se bavi javnim poslom.

“Presretna sam i uzbuđena što je konačno došao red na druženje s publikom u Zagrebu. Osjećam posebnu povezanost s hrvatskom publikom i naša ljubav traje još od Eurovizije.''– kaže Marija.

Na koncertu u Ciboni dalo se naslutiti da je pjesmu ''Moj greh'' posvetila upravo tom dijelu njena života, ističući kako se nitko ne bi trebao sramiti što je drugačiji te da svatko zaslužuje svoje mjesto pod zvijezdama pokazujući na tetovažu na podlaktici s natpisom ''No regrets''. Dovodeći do suza pjesmama poput ''Sama i nervozna'', ''11'', ''Nije ljubav to'' i drugima ,publika je žarko pjevala i plesala uz pjesme kao što je ''The Show Must Go On''.

DO POSLJEDNJE KARTE

Također, za ovaj koncert sva VIP mjesta su bila prodana što nije česta pojava, stoga su se u VIP-u našle poznate osobe hrvatske javne scene ,a neke od njih su Jacques Houdek ,koji je koncert snimao mobitelom, kao i publiku koja je znala svaki stih, zatim Luka Nižetić, Andrea Andrassy, Slavko Sobin, Lejla Filipović i drugi. No, posebno mjesto i svojih 5 minuta dobio je Roko Blažević ,pobjednik Dore koji će predstavljati Hrvatsku na Euroviziji 2019. u Tel Avivu, s pjesmom ''Heroj''. Kako je vrijeme odmicalo tako se i ovaj veličanstveni koncert bližio kraju zadnjom pjesmom na repertoaru: nezaboravljenom Molitvom.

 

''Vidimo se uskoro! Nadam se da na sljedeći koncert nećemo morati čekati 2 godine. Ostanite najbolja publika kao i dosada!'' – sa tihom tugom u glasu, Marija je pozdravljala publiku, izrazivši veliku zahvalnost i zadovoljstvo koje joj je pruženo u ta 2 sata.

Kako pjesmama tako i Marijinim duhom ovaj koncert ostat će zapamćen i vjerujem svima urezan u pamćenje po dobroj atmosferi i kvalitetnoj glazbi. Bila mi je čast prisustvovati događanju kao što je ovo bilo te se nadam da će Marija ubrzo napuniti i veće dvorane u Zagrebu, kako bi svi imali prilike biti dio ove ''čarolije''.

U nastavke pogledajte kratki video isječak s koncerta

 

Izvor fotografija: instagram