Radionicom Knjiški moljci i šišmiši najavljena Noć knjige 2015.

Knjiški moljci i šišmiši

 Već se dvadeset godina u svijetu 23. travnja obilježava kao Svjetski dan knjige i autorskih prava. 190 knjižnica, antikvarijata, knjižara obilježava ovaj dan i kao Noć knjige brojnim izložbama, radionicama, predstavljanjima novih izdanja. Među njima je i naša Gradska knjižnica Nova Gradiška. Uz ovaj su dan maštoviti i vrijedni knjižničari osmislili mnogobrojne aktivnosti koje su započeli matinejom  u ranim jutarnjim satima.

Učenici 5. C razreda Osnovne škole Mato Lovrak imali su čast otvoriti ovu manifestaciju sudjelujući sa svojom učiteljicom Hrvatskog jezika Natalijom Golovrški u edukativno-likovno-literarnoj radionici  Knjiški moljci i šišmiši  koju je priredila knjižničarka Renata Matijašević. Manifestaciju su otvorile dogradonačelnica mr. Ljiljana Lukačević i ravnateljica Gradske knjižnice prof. Biljana Dakić.

RenataMatijašević je uz slikokaz upoznala sudionike radionice sa šišmišima i povezala ugroženost ove životinjske vrste s ugroženosti knjiških moljaca (a to smo i, vjerni ljubitelji knjige i čitanja koje sve više ugrožava vrijeme suvremenih tehnologija).

Učenici 5.c razreda predstavili su svoje literarne radove koji su na temu Zgode i nezgode sa šišmišima nastali na satu Hrvatskoga jezika, kreativne plakate o šišmišima, ilustriranu slikovnicu haiku poezije o šišmišima, stripove.

U nastavku radionice učenici su iz kolaž papira izrezivali šišmiše kojima su ukrasili prostore Dječjeg odjela Gradske knjižnice i Likovnog salona u kojima će tijekom današnjega dana biti održane i druge aktivnosti Noći knjige 2015.

Lovrakovci  poručuju: „Bila nam je čast biti dio ove lijepe kulturne manifestacije u našem gradu!“

Natalija Golovrški, prof.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner