Osvrt na predstavu " U tom mailu piše..."

Novogradiški ljubitelji kazališta u utorak, 24. ožujka, na kazališnim su daskama DVORANE RELKOVIĆ uživali u predstavi LUDENS TEATRA "U tom mailu piše..."

U predstavi "U tom mailu piše..." dramska radnja, razgovori, svađe i ljubavne scene,  događaju se u virtualnom svijetu - preko poruka na mobitelu ili računalu.  Izvrsnom glumačkom izvedbom prikazani su zapleti u cyber-prostoru, koji  sve više postaje i naša stvarnost.

Zaplet se događa slanjem maila krivoj osobi, odnosno slanjem poruke supruzi umjesto ljubavnici, s kojom se suprug, nadasve poslovan čovjek, upušta ucyber seks, a stvarnost se seli na ekrane uređaja. Petero glumaca živi u tom virtualnom svijetu, te krećući se pozornicom zapravo nemaju doticaj jedno s drugim, jer izravna komunikacija licem u lice ionako postaje sve beznačajnija u suvremenom svijetu. Osnovna ljudska potreba za bliskošću u virtualnoj interakciji dobiva drugu dimenziju, prostor za manipulaciju sa stvarnošću i istinom, te likove upleće u beskrajan niz intriga i mrežu laži.

Novogradiška je publika prepoznala kritički pristup modernim sredstvima komunikacije, koji sve više oblikuju međuljudske odnose, te  iako se sredstva komunikacije mijenjaju, nepromjenjiva ostaje ljudska potreba za oprostom, ljubavi i utjehom.

Za vrhunsku izvedbu ove predstave glumci su nagrađeni velikim pljeskom.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner