Marta Zoričić Skeledžija i njena priča...

Nova Gradiška je bajkovito slavonsko mjesto koje u okolici ima mnogo šuma, potoka, obrađenih i neobrađenih polja i livada koje se mogu savršeno provući kroz priču punu slavenske, keltske ili ranokršćanske mitologije, a sve to je itekako bila savršena inspiracija za nastanak serijala knjiga na engleskom jeziku.

O ideji, pisanju serijala The tale of witches, pročitajte u nastavku: 

Opširnije...

ODRŽANI XXIII. REŠETARAČKI SUSRETI PJESNIKA

U subotu 19. rujna 2020. godine, točno u podne, održani su XXIII. Rešetarački susreti pjesnika.

Na žalost sve je bilo drugačije. Upravni odbor KLD-a Rešetari je odlučio da se zbog mjera zaštite, ozbiljnosti situacije s COVIDOM 19, te otežanog putovanja hrvatskih pjesnika iz cijeloga svijeta program održi virtualno u svijetu kulture i umjetnosti.

Opširnije...

Predstavljamo... Mrtvu notu

Grupa Mrtva nota koju čine dva brata; Darko Calić a.k.a. MCDC i Predrag Antanasijević a.k.a. Canu Di Lie iz Zemuna na hip- hop sceni je još od ne tako davno i kroz svoj rad ostvarila je mnoge međunarodne suradnje.

Kakva je srpska hip- hop scena i razlikuje li se puno od hrvatske?

Opširnije...

„Kronika hrvatske gluposti“

Intrigantan je naziv putujuće retrospektivne izložbe karikatura Nika Titanica u povodu njegova 25 godišnjega uspješnoga bavljenja ovim britkim načinom propitivanja svakodnevne stvarnosti, posebno političke scene u Hrvata

.

U Novoj je Gradiški otvorena 11. rujna u Učilištu „Relković“.

Opširnije...

Najava albuma inspiriranog romanom Kraljevstvo nade

Eric Johansson uz promociju svog novog fantasy romana predstavljat će i album koji je nastao u suradnji s američkim bendom Preludium Fury .

Čitav album Kingdom of Hope inspiriran je knjigom našeg osječkog književnika, a kako je uopće došlo do suradnje i o čemu se radi, razgovarali smo s Leontinom Čapom Milenićem: 

Opširnije...

Najava otvorenja izložbe NIK TITANIK

Nakon impresivnog otvorenja retrospektivne izložbe Nika Titanika krajem prošle godine u Muzeju Mimara, kada se okupilo preko 500 zainteresiranih posjetitelja na otvorenju, izložba je početkom srpnja bila predstavljena istarskoj publici u Galeriji Pet kula u Motovunu, a ovaj petak 11. rujna s početkom u 19 sati otvara se u Domu kulture Nova Gradiška.

Na izložbi će posjetitelji moći razgledati izbor radova Nika Titanika nastalih u posljednjih 25 godina profesionalnog djelovanja – od prve nacrtane i prve objavljene karikature, preko nagrađenih karikatura i onih koje su izazvale najviše komentara, pa sve do recentnih radova.

Opširnije...

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner