Danas, 13. prosinca, 100 novih pozitivnih osoba i 2 preminule u Brodsko-posavskoj županiji

U zadnja 24 sata, prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, na području naše Županije zabilježeno je 100 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 ( jučer 12. prosinca - 154 novooboljele osobe i 3 preminule). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 5.868. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (45), općina Garčin (9), općina Vrpolje (7), općina Staro Petrovo Selo (5), grad Nova Gradiška i općina Cernik (po 4), općine Nova Kapela, Oprisavci, Sibinj i Velika Kopanica (po 3), općine Okučani i Slavonski Šamac (po 2) te općine Bebrina, Brodski Stupnik, Davor, Dragalić, Klakar, Oriovac, Podcrkavlje, Sikirevci, Stara Gradiška i Vrbje (po 1).

U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe, a obje su osobe preminule u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" (Ž – 1962. i Ž – 1942.). Hospitalizirana je ukupno 81 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 54 osobe, a u novogradiškoj bolnici 27 osoba. Jedanaest hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.817 osoba (68 osoba manje nego prethodni dan). 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane, poslovne subjekte, ustanove i institucije na pridržavanje svih donesenih mjera i uputa jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.   

Podsjećamo i na mjere propisane za prelazak graničnih pijelaza

Putnicima kojima je za ulazak u Republiku Hrvatsku neophodan negativan molekularni (PCR) nalaz ne stariji od 48 sati, granična policija će evidentirati mjeru samoizolacije, ukoliko nemaju, odnosno ne predoče takav nalaz.

U slučaju određivanja samoizolacije, putnici su dužni najkraćim putem uputiti se do mjesta prebivališta odnosno boravišta u Republici Hrvatskoj u kojem, ukoliko to žele mogu izvršiti PCR testiranje, kako bi im se po dobivanju negativnog testa skratila samoizolacija. Ako se ne izvrši testiranje, samoizolacija ističe nakon 10 dana od dolaska u Republiku Hrvatsku.

Ukoliko je nakon testiranja zaprimljen negativan PCR test, zbog skraćivanja samoizolacije, isti je potrebno dostaviti graničnom prijelazu, koji je samoizolaciju izrekao na jednu od slijedećih e-mail adresa:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

AEM banner

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner