UPUTE I OBAVIJESTI IZ HRVATSKIH POŠTA

U cilju zaštite korisnika i radnika koji rade u poštanskim uredima Hrvatske pošte saželi su ključne preporuke za ponašanje u poštanskom uredu tijekom epidemije koronavirusa.

Pridržavajte se uputa u poštanskom uredu

U svim poštanskim uredima Hrvatske pošte ograničen je broj korisnika koji istodobno može biti u prostoru poštanskog ureda. Broj korisnika koji može biti u prostoru poštanskog ureda određen je brojem radnika koji u tom trenutku radi na šalterima. Primjerice, ako u poštanskom uredu rade četiri šaltera, u njemu istodobno mogu biti samo četiri korisnika. Ostali korisnici za to vrijeme trebaju pričekati vani te prema redu čekanja ulaziti u poštanski ured jedan po jedan kada drugi korisnici izlaze iz njega.

Poštujte međusobnu udaljenost

Radi zdravstvene zaštite korisnika i radnika u poštanskom uredu održavajte sigurnosni razmak od najmanje 2 metra.

Izbjegavajte gotovinu i koristite beskontaktno plaćanje

Svjetska zdravstvena organizacija savjetuje da se izbjegavaju transakcije u gotovini jer koronavirus na novčanicama može preživjeti i po nekoliko dana.
Kako biste spriječili i otežali širenje zaraze, koristite beskontaktne metode plaćanja što je više moguće, a nakon korištenja novčanica operite ruke.

Upotrebljavajte vlastitu olovku

Neke usluge treba potvrditi potpisom. Molimo vas da ponesete svoju kemijsku olovku.


Dostava pošiljaka organizira se uz mjere opreza i poštari moraju izbjegavati svaki neposredni kontakt s korisnicima. Pošiljke koje se mogu staviti u sandučiće tako će biti  uručene, a veće pakete dostavljaju uz maksimalne mjere opreza i zaštite.

Pošiljke iz međunarodnih tokova pristižu kako je moguće s obzirom na prijevoznike, a nakon primitka u sustav HP-a pripremaju ih za dostavu i potpom uručuju.

MOLE GRAĐANE KOJI SU U SAMOIZOLACIJI DA FIZIČKI NE PRISTUPAJU POŠTARIMA NEGO DA SE PREMA NJIMA PONAŠAJU JEDNAKO ODGOVORNO KAO I PREMA OSTALIMA U ZAJEDNICI.

DOGOVOROM PREO PORTAFONA MOŽE SE IZBJEĆI KONTAKT I URUČITI POŠILJKA.

I djelatnici Pošte u Novoj Gradiški čine maksimum kako bismo svi mi dobili potrebne usluge. Razumljivo je da želimo sve što prije obaviti kada izlazimo iz svojih domova, ali svakako treba poštovati i one, koji radi svih nas, svakodnevno dolaze na posao i odgovorno obavljaju svoje zadatke. Ne zaboravite i oni imaju obitelji, djecu, starije ukućane, a ipak su nam na raspolaganju.

I djelatnici naše pošte su samo ljudi, imaju i strahove kao i svi mi, a doista se trude uz pruženu uslugu i ohrabriti svaku osobu koja je uslugu zatražila. 

Budimo strpljivi, nemojmo reagirati na prvu. Svima nam sada treba međusobno razumijevanje, solidarnost. Ma, samo trebamo biti LJUDI.

I zato hvala svim djelatnicima Pošte u Novoj Gradiški na svemu što čine za sve nas.

 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner