Gradu Nova Gradiška dodijeljeno 5,3 milijuna kn bespovratnih sredstava za nastavak razvoja infrastrukture Industrijskog parka Nova Gradiška

Dana 24. svibnja 2019. gradonačelnik Grada Nova Gradiška Vinko Grgić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Ulaganje u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška“

s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom. Projekt se financira kroz Europski fond za regionalni razvoj, a prijavljen je u okviru Poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.260.416,86 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 5.321.352,63 kn, odnosno 85% ukupne vrijednosti projekta. Ostatak vrijednosti projekta će se financirati sredstvima Grada Nova Gradiška. Trajanje provedbe projekta iznosi 9 mjeseci. Kroz provedbu projekta će se povećati postojeća osnovna infrastruktura u Industrijskom parku Nova Gradiška, odnosno uložit će se u izgradnju glavne pristupne prometnice, vodovoda i kanalizacije.

Kompletno infrastrukturno opremljena investicijska zona ukupne površine 1.260.000 m2

Navedeni projekt predstavlja još jedan rezultat napora Grada Nova Gradiška usmjerenih na poticanje gospodarskog razvoja i stvaranje pozitivne poduzetničke klime u gradu. Podsjećamo kako je na 8. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanoj u Novoj Gradiški, između Grada Nova Gradiška i Ministarstva državne imovine potpisan ugovor o darovanju nekretnina gradu čime se postojeća industrijska zona proširila s trenutnih 820.000 m2 na dodatnih 440.000 m2.

Temeljem navedenog ugovora te provedbom ovoga projekta izgradnje infrastrukture, Industrijski park Nova Gradiška postat će kompletno infrastrukturno opremljena zona ukupne veličine 1.260.000 m2 s osiguranim svim nužnim preduvjetima za otvaranje novih poduzeća, poticanje njihovog održivog rasta i konkurentnosti. Industrijski park Nova Gradiška utvrdit će svoju poziciju jedne od najprivlačnijih industrijskih zona u istočnoj Hrvatskoj što će doprinijeti regionalnom razvoju, kao i porastu zaposlenosti na području grada Nove Gradiške i šire okolice.

 

Autor: IPNG

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner