Novogradiški maturanti oprostili se od srednje škole quadrillom

Dvanaestu godinu za redom maturanti novogradiških srednjih škola zajedno su otplesali francuski dvorski ples quadrillu i uz roditelje, rodbinu, profesore, prijatelje proslavili zajedno završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Svim okupljenima obratli su se i čestitali im gradonačelnik Vinko Grgić i župan Danijel Marušić, a potom i ravnateljice Gimnazije i Elektrotehničke i ekonomske škole, Ljiljana Ptačnik i Sanja Muller Zoričić poručujući: „Maturanti sretno svima, danas se zabavite, a poslije vrijedno u nove pobjede!“

-Drage maturantice i maturanti,drage obitelji čestitam vam ispred Grada Nova Gradiška i osobno na završetku srednje škole. Danas je veliki dan za sve vas i pamtit ćete ga cijeli život. Danas je upravo zato dan za ples, glazbu i druženje i zato uživajte- riječi su novogradiškog gradonačelnika Vinka Grgića.

Župan Danijel Marušić istaknuo je kako je danas i sretan i tužan i ponosan roditelj. -Hvala profesorima, mamama, bakama, didama, pa i tatama i dragi maturanti neka vas sve dragi Bog prati i čuva- rekao je župan Marušić.

Uslijedila je quadrilla za koju su maturante pripremili njihovi profesori tjelesne kulture: Mladen Šop, Manda Vincetić i Aleksandar Jović, pod čijim su je vodstvom i ove godine uspješno izveli.

Poslije slavlja u središtu grada, 78 maturanata Gimnazije, njih 83 ETŠ i ekonomske škole i 120 Industrijsko obrtničke škole prošetalo se zajedno s gradonačelnikom do „ljetne pozornice“ koju im je za njihov party osigurao Grad.

Od srca im svima želimo puno zdravlja, ljubavi i uspjeha na daljnjem životnom putu.