Potpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade NK „Sloga“

Gradonačelnik Vinko Grgić potpisao je 16. svibnja ugovor s Goranom Stokićem predstavnikom izvođača radova, soboslikarskim i ličilačkim obrtom „Spektar“ iz Rešetara, o energestkoj obnovi zgrade NK „Sloga“.

Vrijednost obnove je 669.490,63 kune od kojih su 403.404 kune bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt je predstavljen na Konferenciji za medije, a uz njega su u Uredu tom prigodom bili nazočni i Senka Vranić, Konzultantska tvrtka „Sintagma“, kao i predstavnik Nadzora Ivan Lazić.

 

Gradonačelnik je najavio nove projekte energetske obnove, nakon kojih će, kako je sa zadovoljstvom rekao, Grad Nova Gradiška obnoviti sve zgrade u svom vlasništvu. -Osim što će ljepše izgledati, one će korisnicima omogućiti uvjete koji jamče kvalitetniji rad, a sredstva od značajne uštede energije bit će upotrijebljena za dodatne sadržaje u tim prostorima-rekao je, među ostalim Vinko Grgić.
Odnosi se to i na zgradu NK „Sloge“ gdje će uz značajnu energetsku uštedu, novogradiški nogometaši, ali i nogometaši koji gostuju u našem gradu, imati uvjete s kojima se ne mogu pohvaliti i neki prvoligaši.


Projekt je u ime Konzultantske tvrtke „Sintagma“ predstavila Sekna Vranić. Naglasila je da se energetska obnova na ovom objektu provodi u cilju smanjenja potrošnje toplinske energije od najmanje 69,32 % , a to je vrlo značajno jer je zgrada do sada najviše energije gubila kroz vanjsku ovojnicu, stolariju i krov. Taj nedostatak ovim projektom biti će otklonjen.Provest će se slijedeće mjere energetske obnove: povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanoga prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, stropa prema negrijanom prostoru i zamjena vanjske stolarije.
Smanjenje troškova na ovoj zgradi omogućit će Gradu Nova Gradiška osmišljavanje i realizaciju novih programa u sklopu zgrade.

 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner