Klapa sv. Juraj i Orkestar Hrvatske ratne mornarice „začinili“ novogradiško obilježavanja 24. obljetnice VRO „Bljesak“

U predvečerje 24. obljetnice VRO „Bljesak“, 30. travnja na središnjem novogradiškom trgu dostojanstven prizor.

Pripadnici braniteljskih udruga i sudionici  3. Festivala čobanca „Bljesak 2019“,Novogradiščani i njihovi gosti s radošću su pozdravili sudionike 3. Festivala domoljubne pjesme u čast „Bljesku“.

U ime Grada i svih braniteljskih udruga okupljene je pozdravio Vlatko Greiner, koordinator za braniteljske udruge pri gradu NG i čestitao 24. obljetnicu VRO „Bljesak“, a potom je krenula glazba, pjesma i pisma.

Klapa sv. Juraj vjerni je sudionik ovog Festivala, a Orkestar HRM-a nastupio je prvi puta. U ozračju domoljublja, ali i dalmatinskih, slavonskih i vječnih popularnih i evergreen melodija publika je pjevala i s ponosom se prisjetila dana ponosa i slave.

Nizale su se pjesme: Mi smo hrvatski mornari; Da mi nije ove lipe pisme; Gdje si majko da me budiš;Proplakat će zora; Moj dida i ja; Jubin te; Vilo moja; Ružo crvena; Gubec-beg-uvertira; Otišo je otac moj polako, Croatio iz duše te ljubim; Kome bi šumilo; Lijepa li si; U boj, u boj (hrvatska domoljubna pjesma koju je 1866. godine napisao Franjo Marković, skladao Ivan Zajc iste godine, a kasnije je pjesma uklopljena u njegovu operu Nikola Šubić Zrinski (1876.)

3. Festival domoljubne pjesme završio je skladbom-porukom  „Ne dirajte mi ravnicu“.

Klapom sv. Juraj i Orkestrom HRM- a ravnao je maestro Tonči Ćićerić (zapovjednik Orkestra HRM-a je bojnik Milan Milas), a kroz repertoar, kojim je potvrđeno koliko su nam važne vječne svetinje: obitelj, vjera i Domovina, na osebujan je način vodio Marko Bralić, stožerni narednik i zapovjednik Klape. Sv. Juraj (umjetnički voditelj Klape je satnik Mario Božić).

Ovaj vrijedan kulturno-glazbeni događaj Bljesku u čast poklonili su i ove godine svim svojim građanima i posjetiteljima Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica,a pokroviteljstvo potpisuje Ministarstvo obrane RH.

Svakako treba zahvaliti svima koji su sudjelovali u pripremi, organizaciji i provedbi svih sadržaja upriličenih u Novoj Gradiški uz 24. Obljetnicu VRO „Bljesak“.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner