Održana Boksačka revija u čast „Bljesku“

Prva od osamostaljenja Hrvatske održana je u Novoj Gradiški 29. travnja u prepunom Društvenom domu „Sokol“ i posvećena je obilježavanju veličanstvene VRO „Bljesak“.

Kako je istaknuo Vlatko Greiner, savjetnik gradonačelnika za braniteljske udruge pri gradu Nova Gradiška, upravo su Grad, gradonačelnik Vinko Grgić i Turistička zajednica grada to omogućili. Zahvalio je na početku ove zanimljive i atraktivne sportske manifestacije i Boksačkom savezu RH i tajniku Marku Boroviću kao i Boksačkom klubu Slavonski Brod i Novici Bardaku.

Pozdravljajući okupljene podsjetio je na tradiciju boksa u Novoj Gradiški te na naše boksačke legende, a to su Štefo Poljak (pokojni), zatim Hajrudin Patak-Ruda,Zlatko Basić,jedan od sadašnjih trenera u Boksačkom klubu NG (predsjednik kluba je Goran Rosić i također trener), Franjo Abramović, a među publikom bio je i Zdravko Pala.

-Zahvaljujući generalu Mladenu Mikolčeviću, počasnom građaninu Nove Gradiške omogućili smo našim sugrađanima da uživaju u boksačkoj reviji, a ujedno predstavili i našeg Filipa Poturovića, koji je višestruki državni prvak u lakoj i pero lakoj kategoriji. Također se ponosimo i našom mladom nadom boksa Lorenom Savi. Promocija je ovo boksa i poticaj mladima da se pridruže našem Boksačkom klubu- rekao nam je, među ostalim Vlatko Greiner.

Ponosan na ovaj događaj, ali i aktivan rad i uspjehe Boksačkog kluba Nova Gradiška je i Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Saveza sportova Nova Gradiška, koji je zajedno s Ivanom Trupina zamjenicom gradonačelnika uručivao Zahvalnice i pehare pobjednicima borbi.

Nastupili su:

Kadeti ( do 41 kg)- Sven Đurković i Dominik Raguž, obojica članovi Boksačkog kluba Slavonski Brod ( POBJEDA: Dominik Raguž)

Seniori ( 91 kg)- Gabrijel Veočić i Matej Crnković, obojica članov Boksačkog kluba Slavonski Brod (POBJEDA: Gabrijel Veočić)

Seniorke ( 54 kg)- Gabrijela Marjanović i Karla Bubalo, obje članice Boksačkog kluba Slavonski Brod (POBJEDA: Gabrijela Marjanović)

Jedan od pobjednika borbi bio je i Dino Bogdan.

Seniori (91 kg) Lovro Šojat, BK Požega i Luka Pratljačić, BK Osijek (POBJEDA: Luka Pratljačić)

Seniorke (54 kg)- Lorena Savi , BK Nova Gradiška i Aleksandra Vučinić, BK „Borovo“ Vukovar (POBJEDA: Lorena Savi)

Seniori (64 kg) – Filip Poturović, Nova Gradiška i Dominik Gubo, BK Osijek, (POBJEDA: Filip Poturović)

Delegat na Boksačkoj reviji bio je Nikola Volarević iz Vukovara, a suci: Robert Krpan, Požega; Marijan Bartolović, Županja; Zvonko Malosča, Zagreb i Petar Grubišić, Slavonski Brod.