Domaće pivo OPG-a Bošnjak „bliže“ Novogradiščanima

Osamnaest godina vrijednoga rada, truda, znanja ulaganoga u proizvodnju domaćega piva, OPG Bošnjak iz Sičica „pretočio“ je u novu novogradišku pivnicu.

Obilježavanje završetka radova dogodilo se 4. travnja u Gajevoj ulici u podrumu nekadašnje Pivnice.

-Prvo kuhanje domaćega piva BOŠNJAK dogodilo se prije 18 godina, a 10 godina je prošlo od kako se bavimo i komercijalnom proizvodnjom te godinu dana džina MB 72, a nadam se i skorom početku rada Pivnice i džin bara- rekao je Mario Bošnjak.

- Večeras su se ovdje okupili naši prijatelji, najbliža rodbina, svi oni koji su naša podrška sve ove godine. Od kada proizvodimo domaće pivo i imamo otvorenu Kušaonicu u Sičicama i predstavnici medija naši su dragi gosti koji uvijek vjerno prate i promoviraju sve što radimo-istakula je Marijana Bošnjak i ujedno zahvalila novinarima na tomu.

 

-Osim piva Bošnjak u ponudi će biti i fini džin MB72 u finoj kombinaciji s tonicima. S nama je i Luka Markolović najpoznatiji novogradiški barmen koji će pokazati svoje vrhunsko umijeće. Predstavili smo i dva naša piva, svijetlo i tamno koe će biti u stalnoj ponudi, a bit će i još nekih finih iznenađenja.

Izabrali smo ovaj stari pivski podrum u kojemu su se čuvala piva više od 100 godina za vrijeme „Lobine pivovare“ o čemu svjedoči i jedna bačvica iz 1926. godine , a možda je i ona čak bila u ovom podrumu. Pivo je u Novoj Gradiški uvijek bilo prisutno u ponudi, a mi smo se potrudili omogućiti i kušanje predikatnih piva, a nadam se da će ovo biti ponovno mjesto okupljanja i drobrog druženja uz pivo-dodao je Mario.

-Naša ideja bila je da u ponudi imamo i craft proizvode, znači one rukom rađene, najprije s naše lokacije, dakle što nemamo u Novoj Gradiški imamo u okolnim selima ili okolnim gradovima i županijama. Ideja je da prodajemo i promoviramo što „domaćije“ proizvode od rakije, piva, sokova i na tome će i biti naglasak u našoj ponudi- naglasila je Marijana Bošnjak.

Inače OPG Bošnjak primjer je obiteljskog posla u kojega su supružici Mario i Marijana uložili znanje, trud, rad, strpljenje i pokazali da se i na našem području može uspjeti. Treba samo upornosti i vremena, jer uspjeti se i ne može preko noći.

 

Ovo je jedna lijepa i gospodarska i povijesna, ali i turistička priča koja će sigurni smo trajati na radost Novovogradiščana i svih njihovih sadašnjih i budućih gostiju.

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner