Potpisan ugovor za energetsku obnovu zgrade POU „Matija Antun Relković“

Ugovor je u ime grada Nova Gradiška s tvrtkom „Dinamix“d.o.o. Slavonski Brod 20. veljače potpisao gradonačelnik Vinko Grgić.

Potpisivanju ugovora prethodila je, u njegovu uredu, konferencija za novinare na kojoj je u uvodu s projektom ukratko upoznala Senka Vranić direktorica i vlasnica obrta za konzultantske usluge „Sintagma“, koja je radila na pripremi projekta i čiji tijek do realizacije će voditi. -S prvim aktivnostima Javne nabave u sklopu ovog projekta krenulo se u 11. mjesecu. Provedena je i odabran je izvođač radova- tvrtka „Dinamix“ d.o.o. Slavonski Brod; Nadzor- „Alfa inženjering“ i ugovor se može potpisati- istaknula je Vranić te dodala kako će se u konačnici, prema svim procjenama i proračunima ostvariti ušteda energije za 56%.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 3.112.375,00 kuna. Od toga su bespovratna sredstva EU 1.438.105,00 kn  iz EU Fonda za regionalni razvoj.

-Izuzetno sam sretan i zadovoljan s obzirom da smo interijer te zgrade prošle godine obnovili što vlastitim što sredstvima Ministarstva kulture RH, a vrijednost tih radova bila je oko milijun kuna, a ova dodatna investicija tu će zgradu vratiti u vrijeme kakva je bila 79. godine, odnosno još i bolju od toga. Zaista će biti i energetski bolja i kvalitetnija, pa ćemo našm sugrađankama i sugrađanima omogućiti mnogobrojne nastupe, kvalitetan program i sadržaje. A u toj zgradi je i studij sestrinstva i Gradska knjižnica u kojoj se odvijaju brojne radionice.

Na ovom projektu radimo oko godinu i pol dana. Mislim da je odlična stvar što ćemo oko 50% sredstava dobiti od Ministarstva, a ova ušteda energije omogućit će da se ta sredstva ulože u sadržaje i dodatno dobije na kvaliteti ponuđenoga za sve naše građane naglasio je gradonačelnik Grgić.

Također je dodao kako očekuje i za oko dva mjeseca potpisivanje ugovora za energetsku obnovu zgrade NK „Sloga“ u vrijednosti oko 700.000 kuna, a prije nekoliko dana, prema njegovim riječima, Grad je dobio  rješenje da je projekt prošao.

-U ovom trenutku projektiramo još tri zgrade u vlasništvu Grada, za energetsku obnovu: zgradu „Remonta“, Društveni dom i  zgradu Prekršajnog suda. S realizacijama ovih projekata mi ćemo gotovo sve zgrade u vlasništvu Grada energetski obnoviti. To su znatna sredstva, ali lijepo je to kada dobijete 50% sredstava od nekoga drugoga, pa to ipak onda možemo napraviti. Nama je cilj smanjiti rashode u spomenutim institucijama i ustanovama da i taj dio novca koji će im ostati usmjere prema sadržajima- istaknuo je gradonačelnik Vinko Grgić zahvalivši se svima koji su u ovo poslu sudjelovali.