Zgrada vojarne darovana gradu Nova Gradiška

Ugovorom potpisanim 3. prosinca između ministra Ministarstva državne imovine Gorana Marića i gradonačelnika Vinka Grgića zgrada vojarne darovana je gradu Nova Gradiška.

Ugovor je potpisan u nazočnosti Danijela Marušića, župana Brodsko-posavskog, dr. Ljepše Rakas-Vujčić, predsjednice Gradskog vijeća, zamjenika gradonačelnika Ivane Trupina i Borislava Vidošića, gradskih vijećnika, predstavnika zdravstvenih ustanova i gradskih tvrtki.

Ministar Marić istaknuo je napore koji se ulažu kako bi se državna imovina koja je zapuštena i devastirana ili je u bespravnom korištenju stavila u funkciju. Smatra da je to veliki doprinos općinama, gradovima i županijama kako bi se pokrenule gospodarske djelatnosti i zapošljavanje, a time i zaustavio odlazak mladih.

Ovim činom zapuštenu imovinu i prostor pustoši konačno stavljamo u funkciju života. Ovaj prostor bit će mjesto afirmacije mladih, mjesto znanja i kulture. Prioritet Ministarstva je aktiviranje sve imovine na području Hrvatske na dobrobit jedinica lokalne samouprave. Kad bi današnji događaj bio magnet za ostanak samo jedne mlade obitelji, naš cilj i zadovoljstvo bili bi ispunjeni– istaknuo je ministar Goran Marić.

Ministru Mariću, Ministarstvu i Vladi RH zahvalio se župan Danijel Marušić rekavši kako danas u Novoj Gradiški i cijeloj županiji ima puno zadovoljstva jer, kako je naglasio, svojom aktivnošću mijenjaju sliku Hrvatske, a time i sliku Brodsko-posavske županije.

Zadovoljstvo je izrazio i gradonačelnik Vinko Grgić. Zahvalio se Ministarstvu državne imovine na čelu s ministrom Marićem jer su u vrlo kratkom roku riješili zahtjev. Grad je pripremio potrebnu dokumentaciju s lokacijskom dozvolom, planovima i ciljevima.

Vlada RH je, kao vlasnik, na sjednici održanoj 10. listopada, darovala Gradu Novoj Gradiški bivšu vojarnu „Slavonski graničari“ sa dvorištem i drugim građevinama ukupne površine 29794 m², sve upisane u zk.ul. 4539, k.o. Nova Gradiška. Vrijednost darovanih nekretnina iznosi 11.790.000,00 kuna.

-To mora biti mjesto gdje će se stvarati nova radna mjesta, nove usluge. Najvjerojatnije ćemo jednu halu preurediti u jedan oblik muzeja, tu će biti i prostor za Državni arhiv. Još razmišljamo koju bi varijantu i sadržaj mogli staviti u samu zgradu. Jedna od varijanti je nastavak lječilišta u sklopu Opće bolnice Nova Gradiška. Sve to ovisi o potrebama i financijskim mogućnostima, jer, prije svega, moramo vidjeti kako ćemo to financirati. To je prva i osnovna stvar – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

U Ministarstvu državne imovine na odluku čeka još jedna zahtjev Grada Nova Gradiška, a odnosi se na 62 hektara zemljišta za proširenje Industrijske zone. Kako je istaknuo ministar Goran Marić i o tome će se vrlo brzo odlučiti.

Gradonačelnik Grgić ministru je Mariću darovao Monografiju "270. godina grada Nova Gradiška", kao i županu te predsjednici Gradskog vijeća, a poslije potpisivanja ugovora ministar Goran Marić je u pratnji domaćina posjetio i "Slavonski dućan".

Potpisivanje ugovora

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner