Željko Mavrović i Mario Preskar na prezentaciji "Škole boksa"

Nova Gradiška je 23. studenoga ugostila dva proslavljena boksača, bivšeg trostrukog prvaka Europe Željka Mavrovića i profesionalnog boksača u teškoj kategoriji Maria Preskara.

Povod dolasku je bila prezentacija "Škole boksa" održane u Društvenom domu, a prethodio joj je prijem kod novogradiškog gradonačelnika Vinka Grgića. Uz njega je bio i njegov zamjenik Borislav Vidošić ujedno i predsjednik Saveza sportova grada Nova Gradiška.

Zadovoljstvo dolaskom proslavljenih hrvatskih boksača u Novu Gradišku izrazio je gradonačelnik Vinko Grgić te istaknuo:"Na pravom ste mjestu jer je Nova Gradiška poznata kao sportski grad, a i u gradskoj upravi imamo i aktivne i bivše sportaše. Jedan od gradskih vijećnika je bio prvak Hrvatske u taekwondou, moj zamjenik je predsjednik Saveza sportova, koordinator za braniteljske udruge i vijećnik Vlatko Greiner je predsjednik Karate kluba,...Ovaj grad živi sport. Prije dvije godine proračun za sport je bio oko 860.000 kn, a u proračunu za slijedeću godinu, prošloga tjedna je bila sjednica Gradskoga vijeća, za sport je predviđeno 1.400.000 kn.

Niz smo projekata realizirali veznao za sportske terene, za dvorane i ono što je važno baš za boks. U tijeku je ishođenje građevinske dozvole za dvoranu koju bismo gradili u Prvči i ona bi bila multifunkcionalna, a među ostalim i dvorana malih sportova, prvenstveno boksa. Taj projekt smo kandidirali za Mjeru 7.4.1. i nadamo se da ćemo imati dovoljno bodova i da ćemo proći, a ako tako bude, čemu se nadamo, slijedeće godine bismo krenuli s gradnjom. Boks bi time dobio vlastitu dvoranu zajedno s karatašima, stolnotenisačima,.. Ona bi, naravno, bila i adekvatno opremljena, dakle po svim standardima i vjerujem time bismo u Boksački klub privukli i nove mlade boksače. S obzirom da nam je u gradu gotovo sve vrlo blizu, poslije dnevnih obveza ostaje nam vremena za sport, rekreaciju, druženja. To je prednost malih gradova. Veselimo se što ste danas ovdje, što ćete vlastite vještine prezentirati našoj djeci i mladima i vjerujem zaintrigirati ih za ovaj sport, a mi ćemo napraviti sve da stvorimo uvjete za dodatni razvoj sporta. Imamo počasnog građanina Nove Gradiške generala Mladena Mikolčevića koji je dao veliki obol u razvoju ovoga grada i pogotovo sporta i siguran sam da ćemo uz njegovu pomoć dobiti i određene boksačke mečeve, možda i Svjetsku ligu. Nova Gradiška je bila vrlo jaka u boksu, tradicija se nastavila, ali smanjenim intenzitetom. Sve što sam naveo vjerujem da će biti "vjetar u leđa" da se boks vrati na one "stare proslavljene staze"".

-U Hrvatskoj imamo potporu određenih institucija i vjerujem da je to za mlade ljude dobro. Znači najprije se bave sobom, izražavaju se fizički, dobiju potporu u onome čime se žele baviti, a ako su vrhunski mogu na taj način ostvariti i egzistenciju kroz taj sport. Iz tog razloga smo danas ovdje u Novoj Gradiški u kojoj imate i mladoga Filipa Poturovića. To je dečko koji boksa najlakšu kategoriju, koji je jako, jako mlad ušao umečeve Svjetske lige i koji je osvojio prve bodove za Hrvatsku na toj svjetskoj razini i na tome smo mu iskreno zahvalni. Boksa puno srčanije nego što ima tehničkoga znanja i mogućnosti i nije mu teško ući u okršaj i primiti udarce, kojih bi se i neki puno iskusniji boksači bojali. Mi smo mu stvarno u Hrvatskoj reprezentaciji zahvalni i na treninzima i mečevima koje je za nas "odradio". Ja se nadam da će ovdje u Novoj Gradiški takvih boksača tijekom idućih godina biti puno više.- istaknuo je na prijemu Željko Mavrović.

Željko Mavrović i Mario Preskar na prezentaciji

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner