Filmom Predator evolucija otvarena obnovljena dvorana Doma kulture

Novogradiščani se mogu pohvaliti da imaju multifunkcionalnu dvoranu kakvu nemaju  ni  mnogi  veći gradovi

Za novinare jučer je u podne otvorena  obnovljena  dvorana Doma Kulture, a  kako je  u novom  ambijentu  i na novim  sjedalicama  gledati film uvjerili su se  svi oni koji su došli pogledati film Predator evolucija.

Danas novi ambijent Doma kulture doživjeli su svi prisutni na otvorenju izložbe  Gorana Kujundžića „Pars pro toto“, a potom i sudionici Svečane akademije koju su upriličiti  Industrijsko-obrtnička škola  u povodu 130. obljetnice škole. Sutra u  subotu  u dvorani će  biti održana i svečana akademija u povodu 27. obljetnice  121. brigade HV-e Nova Gradiška.

U  novoj dvorani, kakvu zaslužuju  Novogradiščani i svi drugi  građani novogradiškog koji  u nju dođu, Danijela  Juranović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta MAR, najavljuje  brojna događanja,  nove filmove i  kazališne predstave.

Kako je danas kazao  gradonačelnik Vinko  Grgić, sa 500.000 kuna  novi sjaj dvorani  dalo je  Ministarstvo kulture, a ona je obnovljena dva mjeseca  prije roka koji je odredilo Ministarstvo. Ukupna vrijednost  radova  iznosi  1,1 milijun kuna. Novogradiščani se mogu pohvaliti da imaju multifunkcionalnu dvoranu kakvu nemaju  ni  mnogi  veći gradovi.

Zadovoljna je stoga Danijela Juranović.  Nije propustila priliku zahvaliti svima koji su doprinijeli da dvorana donije novi sjaj.

–Zahvaljujem se  prije svega Ministarstvu kulture RH, Gradu Nova Gradiška i gradonačelniku Vinku Grgiću i njegovom timu koji su financijski izdašno podržali ovaj projekt. Hvala gradonačelniku Grgiću kao arhitektu,  koji je besplatno, uz veliko stručno znanje koje posjeduje, uložio ogroman trud, energiju i svoje slobodno vrijeme da imamo ovakvu  dvoranu. Hvala  i izvođačima radova i mojim djelatnicima koji su dali maksimum kako bi dvorana “Relković” ugledala svjetlo dana u obliku kakav je danas. Ne preostaje mi ništa drugo nego pozvati sve zaljubljenike u film, kazalište, kulturna i društvena događanja da nas posjete i vide što smo napravili – kazala je Danijela  Juranović.

Za dvoranu  kavu danas ima Dom kulture zaslužan je gradonačelnik  Vinko Grgić. Njegova je ideja bila da se dvorana obnovi, a kao dipl. ing. arhitekture on joj je udahnuo današnji sjaj.  Uređenjem dvorane i njenog predvorja  nije završena priča  Doma kulture. Slijedi njegova energetska obnova i vanjsko uređenje. Imat ćemo tada, kaže gradonačelnik,  jednu od  najuređenijih  zgrada u gradu.

-Danas dvorana “Relković” već kreće u funkciju. Večeras imamo filmsku predstavu, a nerednih dana u njoj će biti značajna događanja.

Svaki dan smo u ovom prostoru provodili maksimum svoga slobodnoga vremena kako bi uspjeli dvoranu završiti na vrijeme. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, prije svega, novogradiškim tvrtkama koje su radile na tome, posebno Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Cijela je priča odrađena u suradnji s ravnateljicom  Danijelom Juranović koja je izvrsno odradila posao “nadzornog inženjera”, “šefa gradilišta“…

Dvorana ima 211 mjesta, surround sound, 14 zvučnika, kompletno led osvjetljenje , tepisoni, travire, svi elementi su rađeni prema standardima i mislim da ne zaostajemo niti za jednim kinom suvremenog tipa. Vjerujem da će naši sugrađani zavoljeti ovaj prostor, redovito dolaziti na sva događanja  i u ovom se prostoru   lijepo  osjećati.

Jako se veselim ovoj priči jer smo napravili jednu istinsku ljepoticu.  Ne ostajemo na tome. Vrlo brzo krećemo i s vanjskim radovima. Slijedi energetska obnova pročelja, stolarija, fasada, toplinska izolacija i obnova krova. Budući da dolaze za građevinare nepovoljni vremenski uvjeti  očekujem da će  sredinom sljedeće godine Dom kulture  biti u cijelosti obnovljen i  jedna od najljepših zgrada u gradu – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.