Edukativna radionica uz Europski dan jezika (foto)

Uspješna suradnja Informacijskog centra Europa Direct i Gradske knjižnice Nova Gradiška potvrđena je i 7. listopada održavanjem zanimljive edukativno-likovno-kreativne radionice u Dječjem odjelu.

Bila je namijenjena prvašićima, a sudjelovali su učenici 1 a razreda gradske OŠ "Mato Lovrak" s učiteljicom Ivanom Franić-Galik.

 Voditeljica radionice bila je Anita Mokrović, voditeljica Informacijskog centra Europa Direct i djelatnica Industrijskog parka na radnom mjestu stručne suradnice za EU projekte.

-Materinji jezik nam je izuzetno važan kao odrednica nacionalnog identiteta, ali važno je u današnje vrijeme poznavati i govoriti i strane jezike. S ciljem posvješćivanja te činjenice radionica je osmišljena kroz izradu "žabica" na kojima su bili pozdravi na 24 europska jezika. Također je ponuđen i materijal za bojanje. Podijelit ćemo djeci i promidžbene materijale, pripremljene za njihov uzrast te poklone- rekla nam je, među ostalim, Anita Mokrović.

Suvoditeljica radionice bila je prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice.

Na završetku radionice djeca su s učiteljicom izvela kratki prigodni program, a potom je uslijedilo i  zajedničko fotografiranje.

"Koliko jezika govoriš, toliko i vrijediš"-stara je izreka, a kako bi pripremili djecu za današnje vrijeme modernih tehnologija i mobilnost u školama se strani jezik počinje učiti već od prvog razreda osnovne. Također je važno njegovati i materinji jezik, učiti književno govoriti, ali i čuvati zavičajni govor, koji mu je, zapravo dodatna vrijednost i bogatstvo- rekla nam je, među ostalim, Ivana Franić-Galik, učiteljica razredne nastave s pojačanim hrvatskim. I o tome je riječi bilo na ovoj zanimljivoj radionici u kojoj su djeca doista uživala. 

P1010246

P1010247

P1010249

P1010255

P1010262

P1010266

P1010268

P1010269

P1010276


WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner