Dostojanstveno obilježen Dan neovisnosti

Dan neovisnosti RH, 8. listopada,  obilježen je  i u Novoj Gradiški. Misu je za Domovinu u župi Kraljice svete Krunice 7. listopada, na blagdan njihove zaštitnice, predslavio župnik vlč. Ivan Štivičić, a nazočni su joj bili i novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić te njegova zamjenica Vesna Đapić.

Kod Spomen obilježja poginulim, umrlim i smrtno stradalim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu  dostojanstveno je odana počast, položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Učinili su to predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, udovica i djece, a potom izaslanstvo grada na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem i zamjenicom Vesnom Đapić. U izaslanstvu su bili i gradski vijećnici te djelatnici Grada NG. Počast su odali i predstavnici županije Brodsko-posavske te županijski vijećnici, potom predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata grada i županije, Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a., predstavnici Policijske postaje NG i Granične policije Stara Gradiška, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a NG, novogradiškog ogranka Matice Hrvatske, potom predstavnici Matice umirovljenika grada NG, državnih, gradskih i županijskih ustanova i institucija. Žrtvi hrvatskih branitelja poklonili su se i najmlađi, polaznici Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

Na minutu šutnje pozvao je gradonačelnik Vinko Grgić, a molitvu je za duše poginulih, umrlih i stradalih hrvatskih branitelja vodio prof. Ante Vukšić, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja grada NG. Dostojanstvenom ozračju obilježavanja Dana neovisnosti RH dopinijela je, kao i uvijek i Gradska glazba NG.

Mnoge generacije sanjale su slobodnu i neovisnu hrvatsku državu. Mi smo imali sreću živjeti u povijesno vrijeme njezina stvaranja i uživamo plodove velike žrtve hrvatskih heroja. Oni su zauvijek naša svetinja.

WEBRADIO OFF LINE

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner