Pomozimo izbjeglicama na području Republike Hrvatske


Hrvatski Crveni križ otvara apel „Pomozimo izbjeglicama na području Republike Hrvatske“ te prikuplja novčane i materijalne donacije.


Donirati je moguće:
Uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj: IBAN HR6923400091511555516, Poziv na broj: 14, Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X
Internetskim donacijama na www.hck.hr
Donacijama putem poziva na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen)
Uz pomoć prikupljenih novčanih sredstava Hrvatski Crveni križ osigurat će za izbjeglice hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć. Također, dio sredstava bit će utrošen za troškove distribucije humanitarne pomoći, kao i za aktivnosti interventnih timova koje će Hrvatski Crveni križ poslati na područja gdje se nalaze izbjeglice ako se za to pojavi potreba. Riječ je o timovima koji će pružati psihosocijalnu podršku izbjeglicama i pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.
Hrvatski Crveni križ prikuplja i materijalne donacije. Građani mogu donacije donijeti u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa.
Točna lokacija na kojoj će se prikupljati pomoć u Gradu Zagrebu bit će objavljena tijekom dana.
Tvrtke koje žele donirati navedene proizvode, pozivamo da se jave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Popis artikala koje prikupljamo:

Hrvatski Crveni križ neće prikupljati niti distribuirati ništa osim gore navedenih artikala.
Molimo građane da zasad ne donose odjeću jer je ima dovoljno na zalihama.
Hrvatski Crveni križ unaprijed se zahvaljuje svima onima koji će odgovoriti na ovaj apel.
Telefonski operater: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058. Sve internetske uplate izvršene putem PBZ Carda i uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb oslobođene su bankovnih naknada.