Šaran na dar za Badnjak

Iako nam je ova godina iznimno teška u svakom pogledu, blagdan Božića donosi nam ipak nadu i snagu za vrijeme koje je pred nama.

Morali smo se prilagoditi ovom novom normalnom kako bismo preživjeli. I dalje nam nedostaju druženja, obiježavanja i obiteljskih, ali i društvenih važnih datuma, različita događanja na kojima smo se rado susretali. Dobro je poznato kako je pandemija utjecala i na gospodarske i financijske mogućnosti, tako da velika većina ljudi dobro pazi gdje će i na što potrošiti kunu.

Svaka dobra vijest zato je itekako dobro došla. A jedna takva stiže iz općine Vrbje u kojoj su odlučili svoje mještane darovati na Badnjak, a uz to zadržati i onaj dašak naše tradicije. Svim mještanima besplatno će biti podijeljeni šarani za badnju večeru. Uz uštedu u kućnom budžetu Općina, načelnik Igor Jurišić i djelatnice, pokazuju koliko je važna povezanost i zajedništvo, a ono se može ostvariti i uz fizičku i socijalnu distancu, upravo na način na koji će to oni učiniti.

U skladu sa epidemiološkim mjerama djelatnici općine Vrbje će šarane od 2 do 2,5 kg dostaviti svakom kućanstvu na kućni prag u utorak, 22.12.2020.

Općina se i ove godine, bez obzira na teškoće, trudila povećati kvalitetu života svojih stanovnika i pomoći im na različite načine, od sufinanciranja dječjih vrtića preko jednokratnih naknada za novorođenu djecu, do nabave udžbenika za školsku djecu... tako je ovo još jedan vrijedan potez u smjeru brige lokalne samouprave za svoje stanovništvo.

A spomenutim darom za Badnjak Općina Vrbje svim mještanima upućuje i Božićnu čestitku.

AEM banner