Vrijeme pripreme za Božić, ali i za dobra djela

Ako prošetate gradom kada se spusti veče sigurna sam da vam, pa i nesvjesno, osmijeh ozari lice kada vidite sve silne lampice i druge blagdanske ukrase kojima je okićen.

 NGB DSCN1976

Mnogi od vas, vjerujem, dobro pamtite kako nam je bilo prošloga Adventa, uz mnoštvo događanja i zajedništva.

 

Ovogodišnji Advent opterećen je korona krizom, ali ipak, nekako sve to valja nadvladati i radovati se Božiću. Jer on se uvijek iznova događa u svakom ljudskom srcu.

Došašće je vrijeme kada se na naše duše spušta mir, kada ljudi sve jasnije osjećaju blizinu Božanstva koje dolazi na ovaj svijet da bi sebi privuklo svako srce. Kroz cijelo Došašće provlači se i tiha radost nadanja, iščekivanja, a ujedno i vrijeme koje nam je darovano da okajemo svoje grijehe i da činimo djela pokore.

Vrijeme je to u kojemu više razmišljamo o humanosti i darujemo one kojima je potrebno.

Tako su i članice novogradiške Udruge za autizam „Sunce“ i ove subote (12. prosinca) nastavile humanitarnu akciju u kojoj su ponudile orginalne i jedinstvene blagdanske ukrase, a izradile su ih same. Sredstva su namijenjena za kupovinu prigodnih poklona za djecu koja pohađaju Odjel za autizam te za rad Udruge.

I slijedeće će subote, 19. prosinca biti u prostoru Super Konzuma od 9 do 13 sati i pozivaju vas da navratite do njihovoga štanda.

Svaki čin dobrote, pa činio vam se i najmanji, zapravo je neprocjenjiv i značit će puno onima koji su u potrebi. Razmislite stoga što možete učiniti ovoga Adventa za druge bez obzira da li ih poznajete ili ne. Najvažnija je dobra namjera.

Svi vi koji, na sreću imate, posao, dašak Božićne topline možete unijeti u prostor u kojemu radite i tako ga i sebi i svojim radnim kolegama učiniti toplijim.

NGB DSCN1978

Osjetili smo to u Centru za socijalnu skrb, u kojemu je, uz okićen bor, prostor dodatno oplemenjen.

Posebnu pozornost privlače pravi mali umjetnički radovi-oslikani oblutci i od njih izrađene slike, naravno u blagdanskom ozračju. Izrađuje ih u slobodno vrijeme Ksenija Marenić-Zoričić (psihologinja u Centru za socijalnu skrb) i kako nam je rekla, doista ju ovaj rad opušta i omogućuje odmak od svakodnevice. Također oslikava i uporabne predmete i na taj način stvara orginalne poklone za bližnje i prijatelje.

Možda će vas ovaj primjer potaći da se i sami okušate u nečemu sličnome te podarite tako radost onima koje volite.

Ipak, neka poštovanje, razumijevanje, osjećaji, toplina, osmijeh budu najvrijedniji darovi koje ćete ovoga Adventa i Božića pokloniti jedni drugima.

I da, ako niste na svetu Barbaru posijali Božićnu pšenicu, učinite to sutra 13. prosinca, na sv. Luciju.

AEM banner 

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner