Novogradiška Gimnazija u Pilot projektu „U školi otvorene kohezije – At School of open cohesion, ASOC“

Projekt su 22. siječnja u Gimnaziji predstavile ravnateljica prof. Ljiljana Ptačnik, Sandra Hruban Bartolović, stručna suradnica knjižničarka u Gimnaziji NG i prof. Sanja Šimić, koje su i voditeljice Pilot projekta u ovoj školi.

Nazočna je u ime Grada bila i Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika, inače, nekada učenica novogradiške Gimnazije. Grad je dao potporu Gimnaziji u ovom Pilot projektu u smislu dostupnosti potrebnih podataka za kvalitetnu i transparentnu provedbu.

Opširnije...

Presuda Alojzu Tomaševiću ruši povjerenje žrtava u sustav

Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. ovim priopćenjem reagira na prvostupanjsku presudu Suda u Slavonskom Brodu,

kojom je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević osuđen na 10 mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine za kazneno djelo nasilja u obitelji. Smatramo kako ta kazna nije u skladu s težinom počinjenog djela te da ona oslikava odnos hrvatskog društva prema obiteljskom nasilju.

Opširnije...

„Domaćine otvaraj kapiju, dovodim ti društvo u avliju“,....

Pjevali su sudionici 6. Pokladnog jahanja u Dragaliću održanoga 18. siječnja u organizaciji Kulturno-umjetničkoga društva i pod pokroviteljstvo općine Dragalić.

Unatoč maglovitom i hladnom danu kod mjesnoga doma okupilo se 33 jahača i 7 svečano urešenih zaprega željni pokazati kako čuvaju stari graničarski običaj  kada se vojnicima koji su čuvali granicu od Turaka u vrijeme Vojne krajine, na konjima nosila okrjepa. 

Opširnije...

Novogodišnje odluke

Stalno slušamo o novogodišnjim odlukama, pogotovo na samom kraju prosinca ili početkom siječnja. Jer  to je TO vrijeme, tada se slavi Nova Godina, sve je nekako svečano. Jedan dan od svih dana u godini, svi to osjećamo ,,u zraku''.

Pozitivna energija se može opipati, skroz je prisutna. Takvo nam je bar vrijeme, trebamo biti pozitivni i svojom dobrotom, lijepom rječju, zagrljajem, osmijehom trebali bismo ljude do kojih nam je stalo potaknuti da nam vrate istom mjerom. Sve je nekako svečano samo nema snijega koji bi upotpunio tu našu sliku savršenog prosinca, ali nema veze. 

Opširnije...

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner