Paketi djece iz Nove Gradiške stigli danas i u Jabukovac i u Sisak

Kao što je i najavljeno 22. siječnja iz Nove Gradiške su na područje pogođeno potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji dostavljeni i preostali paketi prikupljeni u humanitarnoj akciji „Djeca Nove Gradiške za djecu Banovine“.

Kako smo saznali od Dijane Baković, jedne od organizatorica ove plemenite akcije, 70 paketa podrške naših najmlađih sugrađana predano je najprije u Caritas Sisačke biskupije gdje ih je preuzela časna sestra Smilja Čirko jedna od koordinatorica distribucijskog centra biskupijskog Caritasa.

Opširnije...

Provedena završna evaluacija Strateškog razvojnog programa Općine Vrbje 2015. -2020.

Općina Vrbje je 2015. godine slijedeći zadane odredbe i naputke inicirala izradu Strateškog razvojnog programa Općine Vrbje 2015. – 2020. Dokument su izradili stručnjaci uz participaciju predstavnika izvršne vlasti, općinskog vijeća i zaposlenika Općine, a usvojilo ga je Općinsko vijeće 2016. godine.

Pri izradi ovog razvojnog dokumenta korištena je suvremena participativna EU metodologija strateškog planiranja te kombinirani pristup odozdo-prema-gore (eng. bottom-up) i odozgo-prema-dolje (eng. top-down) čime se planiranje usredotočilo na resurse na koje je moguće utjecati uz uključivanje dionika javnog, privatnog i civilnog sektora s cijelog područja Općine. Izradu ovog dokumenta sufinancirala je Europska unija kroz Program ruralnog razvoja 2014. – 2020.

Opširnije...

Razgovor uz kavu- Snežana Kanački

Ovo vrijeme baš i nije vrijeme za velika druženja pa smo na jedan neobavezni razgovor uz kavu ,,priveli''  Snežanu Kanački.

Književnicu i autoricu nekoliko knjiga od kojih smo na portalu NG- Bunrovnici predstavili njenu zbirku priča  ,, Besan'' i knjigu ,, Polaris- Posljednji grad''. Ovog puta ne pričamo o knjigama, ni o njenom bendu nego smo uz virtualnu kavu razgovarali o raznim temama i saznali puno toga o njoj pa pročitajte i Vi:

Opširnije...

U zdravu tijelu zdrav duh ???

Kako nam je skoro sve uskraćeno u zadnjih godinu dana tako je i jedna dugogodišnja sportska tradicija zaustavljena, odgođena, zabranjena.

 

Malo tko razmišlja o onoj „U zdravom tijelu zdrav duh“ , tijela su tu, ali ukrašena sa još jednim novonormalnim zdravstveno-modnim dodatkom, za duh, e to je već malo teže tvrditi, pošto se duh održava neposrednim kontaktom sa poznanicima, prijateljima, suigračima.

Opširnije...

O Božićnim jaslicama

Jaslice su prikaz Isusova rođenja opisanoga u Evanđeljima po Mateju i Luki.

Sastoje se od pomičnih ili nepomičnih figurica Djeteta Isusa, Djevice Marije, Sv. Josipa te pejsažnih kulisa.

Opširnije...

Potkategorije

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

Openradio banner

HAV banner

Suradnici

 Logo  TZ GNG 1

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner