Hari Rončević i Neno Belan na koncertu za djecu s autizmom

U organizaciji Udruge za autizam "Sunce" Nova Gradiška 12. je prosinca održan  humanitarni koncert s ciljem prikupljanja sredstava za proširenje kabineta za senzornu integracija, a nastupili su Hari Rončević i Neno Belan.

Članovi ove vrijedne Udruge, posebno Vesna Mijatović, predsjednica i prof. defektolog Melita Draglić, tajnica udruge,  već 17 godina ulažu trud, znanje i vrijeme na osvještavanju ljudi kako su osobe s autizmom tople, osjećajne, vrijedne pozornosti i ravnopravni članovi naše zajednice.

Završeno obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Gimnaziji Nova Gradiška

Od petnaestoga studenoga do petnaestoga prosinca tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti učenici Gimnazije Nova Gradiška proveli su  mnoge aktivnostima s ciljem promicanja svijesti o poteškoćama koje uzrokuju različiti oblici ovisnosti.

Održane su  dvije debate održane za učenike i javnost. Debatni tim, pod vodstvom Koraljke Hausnet Lasović, pripremio je rasprave na teze:

„Ulice Gradiške Nove“, izložba o povijesti Grada i neki sadašnji trenutci (audio, foto)

Upravo je prema poznatoj pjesmi i svojevrsnom glazbenom zaštitnom znaku NG-glazbenoga ljeta, našega Josipa Pintarića Puce,

svjetski poznatog slikara naive, pjesnika i glazbenika, uz suglasnost njegove obitelji, nazvana i vrlo vrijedna izložba, a otvorena je u povodu Dana grada i župe Bezgrješnog začeća Blažen Djevice Marije 5. prosinca u Gradskom muzeju NG.

Pokrenimo se- volontirajmo

Povodom Dana volontera 5.12.2017. u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi organiziran je okrugli stol na temu volontiranja u lokalnoj zajednici.

Sudionici okruglog stola bili su predstavnici učenika volontera, gradske Udruge volontera te predstavnici osnovnih škola koje tek planiraju krenuti u svijet volontiranja.

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner

AEM-logo-banner